FOTO/VIDEO Ustrojeni policijski punktovi na prilazima u gradove – Provjeravaju se svi vozači i putnici

Gužve na gotovo svim punktovima sugeriraju da je promet za ove prilike pojačan te da je pred policijom težak i zahtjevan posao. Još jednom sve institucije apeliraju na građane da se ne zadržavaju u grupama te da iz kuća ne izlaze bez potrebe.

Opatija – Nakon donošenja odluke o ograničavanju kretanja i napuštanju mjesta prebivališta, na većini ‘granica’ između gradova i općina te na frekventnim raskršćima postavljeni su policijski punktovi. Stroge kontrole, u svrhu ograničavanja većih migracija stanovnika te sprečavanja širenja korona virusa, od ujutro su u pogonu. Naša ekipa obišla je punkt na Panorami i Kuku. Policija i pripadnici interventne postrojbe civilne zaštite MUP-a RH mole građane da ne izlazne nepotrebno iz svojih domova te da dobro razmotre prioritete i razloge napuštanja doma.

Gužve na gotovo svim punktovima sugeriraju da je promet za ove prilike pojačan te da je pred policijom težak i zahtjevan posao. Još jednom sve institucije apeliraju na građane da se ne zadržavaju u grupama te da iz kuća ne izlaze bez potrebe.

Ministar zdravstva Vili Beroš najavio je da će, na uspije li se uskoro značajnije spriječiti širenje koronavirusa, uslijediti nove i restriktivnije mjere, posebno što se tiče još rigoroznije imitacije kretanja.

“Izvjesno je da će, ako ne dobijemo adekvatan odgovor i ne uspijemo značajnije spriječiti širenje infekcije, naše mjere poglavito u obliku limitacije kretanja biti sve rigoroznije, sve restriktivnije. Od osnovne je važnosti da ljudi shvate da je njihovo ponašanje u ovom trenutku ono koje određuje daljnji tijek epidemije”, izjavio je Beroš za Vijesti RTL-a.

Istaknuo je da Nacionalni stožer civilne zaštite pažljivo balansira i polako pooštrava mjere, a vjeruje da bi rezultati bili i veći da je reakcija građana bila drugačija.

Građane je ponovno pozvao da održavaju distancu i osobnu higijenu čime se, naglasio je, može znatno doprinijeti smanjenju broja novozaraženih. “Ako na neki način smanjimo taj uzlazni trak epidemijske krivulje, omogućavamo zdravstvenom sustavu adekvatni odgovor i možemo utjecati na daljnji tijek ove epidemije.”, kazao je ministar.

Ustvrdio je da se i idućih dana može očekivati povećanje broja zaraženih i nastavak ulaznog kraka epidemijske krivulje, ali ne očekuje “talijanski scenarij” sa 60 tisuća zaraženih i više od šest tisuća umrlih.

Ustrojeni Policijski Punktovi Na Prilazima U Gradove – Provjeravaju Se Svi Vozači I Putnici

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!