FOTO, VIDEO: Uz pjesmu i dobre želje, tri kralja i koledvari obišli sumještane @ Frlanija, Kastav

koledvari_frlanija_2017_sveta_tri_kralja

Sličnu tradiciju, koja traje već 23 godine, i u Kastvu njeguju članovi muške klape Kastav, koji su odjeveni kao tri kralja posjetili kuće viđenijih Kastavaca. Frlanske koledvare možete doživjeti u fotogaleriji na ovom linku, ali i u video-prilogu u nastavku teksta.

koledvari_frlanija_2017_sveta_tri_kralja_1

Frlanija – Tri kralja, praćena glazbom, danas su obišla Frlaniju šireći dobru volju i zauzvrat tražeći od domaćina, po osobnom izboru i mogućnostima, kakav malen darak. Riječ je o tradicionalnom koledvanju, staroj užanci koju su ponovo pokrenuli članovi udruge ”Frlanija pakal – Babulini”, pa su sve kuće koje su posjetili za uspomenu dobile i kalendar ovog pusno-tradicijskog društva.

Uz pjesmu i kalendar, koledvari su ukućanima donijeli i najljepše želje u novoj godini, zaželjevši im da u kući ”bude zdravlja, sreći i blagostanja, da Bog blagoslovi onega ki prihaja va ovaj dom i ki z njega zihaja”.

koledvari_frlanija_2017_sveta_tri_kralja_2

Usprkos prilično nepovoljnim vremenskim uvjetima, tri su kralja i njihova pratnja obišla jučer i Donju i Gornju Frlaniju, pjevajući tradicionalne i prigodne pjesme. Potrajalo je to do kasnih večernjih sati, a naša ih je ekipa uhvatila u jednom jutarnjem posjetu.

Tako da frlanske koledvare možete doživjeti u fotogaleriji na ovom linku, ali i u video-prilogu u nastavku teksta.

Sličnu tradiciju, koja traje već 23 godine, i u Kastvu njeguju članovi muške klape Kastav, koji su odjeveni kao tri kralja posjetili kuće viđenijih Kastavaca.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!