FOTO, VIDEO Uz rock’n’roll hitove RetrOpatija se „zakotrljala“ ulicama grada

Hitovi legendarnih Kojota zavladali su mulom, a glazba je uz odlične nastupe atraktivnih bendova i plesnih grupa osvojila svaki kutak Opatije. Večeras, u subotu, održava se centralno događanje RetrOpatije koje će kulminirati velikim disco partyjem na Ljetnoj pozornici. Djelić atmosfere pogledajte u priloženom video isječku, a fotogaleriju na ovom linku

Opatija – Raskošno i blistavo – u skladu s refrenom velikog hita grupe Kojoti – „zakotrljala“ se opatijskim ulicama u petak navečer RetrOpatija, omiljena manifestacija Opatijaca i tisuća posjetitelja, koja je ponovo oživjela „zlatno doba glazbe“.

Uz glavne zvijezde, legendarni zagrebački bend Kojoti, koji su na „mulu“ održali nabrijan koncert s ritmom što „trese, lupa, udara“, „rock’n’roll“ večer ponudila je niz zanimljivih nastupa i glazbom ispunila svaki kutak grada: od Voloskog gdje je na mulu nastupio Davor Tolja i kolege iz benda Whiteheads do Hrvatske ulice slavnih gdje su zasvirali PachaMama Street Connection.

Rasplesani punkt ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer ugostio je bendove Vruća kava i The Janitors, ali i nastupe plesnih skupina koje su svojim fantastičnim koreografijama na hitove nastale sredinom prošlog stoljeća oduševile brojne gledatelje i prolaznike. Nostalgični ugođaj upotpunio je Retro Art Corner u Parku sv. Jakova i Retrosajam ispred hotela Paris koji je akustičnim nastupom podržao duo Blu:Kanu.

U RetrOpatiju su se uključili i brojni lokali i hoteli u Opatiji sa svojim programima, uređenjem i ponudom, a atmosferični nastupi brojnih glazbenika na dvadesetak lokacija u gradu poslužili su kao izvrsna uvertira u glavnu večer manifestacije – subotnji tulum pod naslovom „Back to the 20th Century“ uz najveći disco party na Ljetnoj pozornici na kojem će za tisuće plesača hitove prošlog stoljeća vrtiti DJ Lucca Montecchi i MC Šajeta.

Od 17 sati zatvara se za promet i glavna ulica na potezu od skretanja za mul do Slatine, a umjesto automobila, tim će potezom zavladati glazbenici, plesači, oldtimeri, vespe i brojni drugi sudionici RetrOpatije.

Večernji program donijet će nastupe benda ABBAzia koji će oživjeti hitove švedskih „pop-idola“, Queen Real Tribute s programom posvećenom glazbi Freddieja Mercuryja i društva te niz drugih, zanimljivih bendova kao što su Tri kralja, Grooversi, Vruća kava, Ženska klapa Volosko, Duško Jeličić Dule i Bonaca…

Davor Žic / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net