FOTO, VIDEO: Vatromet i Koktesli oduševili @ Festival vatrometa Opatija

festival_vatrometa_opatija_2013

Nebo iznad Opatije pretvorilo se u pravo umjetničko remekdjelo, koje je prekrasno ‘iscrtala’ ekipa s pontona s kojeg su se lansirale rakete. Dvije fotogalerije i kompletnu snimku vatrometa pogledajte u nastavku teksta.

Opatija – Veselo i bučno bilo je sinoć na opatijskoj Slatini na prvoj večeri Festivala vatrometa. Raskoš boja i zanimljivih vatrometnih formi, praćenih zanimljivom glazbenom kulisom, ostavljale su veliki broj publike bez daha punih šest minuta. Nebo iznad Opatije pretvorilo se u pravo umjetničko remekdjelo, koje je prekrasno ‘iscrtala’ ekipa s pontona s kojeg su se lansirale rakete.

festival_vatrometa_opatija_2013_1

Dok pogledi nisu bili upereni prema nebu, plesalo se i pjevalo zajedno s Koktelsima te divilo bravurama Triko cirkus teatara iz Zagreba i žonglerske skupine Plamen drum iz Opatije, dok su senjski bubnjari svojim moćnim ritmom ‘razdrmali’ Opatijce i njihove goste tijekom poslijepodnevnih sati.

Ovogodišnji Festival vatrometa centralno je događanje kojime će Opatija obilježiti ulazak Hrvatske u Europsku uniju, a program se nastavlja danas, a osim kulturnog programa osmišljen je i sportski. Tako s početkom u 11 sati na opatijskom mulu starta Revija EU optimista, a jedriti će se od Opatija do Ičića i Voloskog. Oni vični pedaliranju sudjelovati će na EU biciklijadi – od Opatije do Mošćenica. Nizu programa kojima se dočekuje ulazak Hrvatske u Europsku uniju pridružio se i kazališni projekt Udruge Mali grad zamišljen kao ”vodič kroz EU za male Europljane” – predstava ”Europica” koji će se izvesti danas u 17 sati ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer. Na Ljetnoj pozornici u 21.30 sati očekuje nas mjuzikl ”Jalta, Jalta” u izvedbi Gradskog kazališta Komedija iz Zagreba s Danijelom Pintarić u ulozi Nine Filipovne i Đanijem Stipaničevim u ulozi Griše. Svečani trenutak ulaska Republike Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije uveličat će se velikim vatrometom uz zvukove Beethovenove ‘Ode radosti’ točno u ponoć, nakon čega počinje glazbeno putovanje uz DJ-a.

Liburnija.net TV – Festival vatrometa 2013. @ Opatija

Liburnija.net TV – Koktelsi – Festival vatrometa 2013 @ Opatija

Festival vatrometa 2013. –’best of’ prvi dan @ Opatija
[nggallery id=818]

Festival vatrometa 2013. – Koktelsi @ Opatija
[nggallery id=817]

Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi, Liburnija.net

error: Content is protected !!