FOTO/VIDEO Večer opereta u Opatiji 2019 – Nezaboravne melodije Lehara, Rossinija, Kalmana, Zajca i Straussa ispunile Gervais

U nastavku pogledajte nadahnutu izvedbu Serenade Opatiji.  

Opatija – Posebna veza operete i Opatije potvrđena je sinoć fantastičnim koncertom pod nazivom ”Večer opereta u Opatiji“ održanim pred punim auditorijem KTC-a Gervais. U nadahnutoj izvedbi, nacionalna prvakinja Kristina Kolar (sopran), Vanja Zelčić (sopran), Marko Fortunato (tenor), Robert Kolar (bariton) i maestro Igor Vlajnić (klavir) proveli su ljubitelje operete kroz nezaboravnu glazbu Lehara, Rossinija, Kalmana, Tijardovića, Straussa, Zajca i drugih skladatelja, a posebno je dojmljiva bila izvedba Serenade Opatiji.

Podsjetimo, davne 1935. godine u ovom biseru Jadrana održane su prve večeri opereta posvećene djelima znamenitog Franza Lehara – rođen je opatijski festival opereta! Uslijedilo je nekoliko plodonosnih godina, a sve je prekinuo nemilosrdan vihor svjetskog rata. Godine 2017. ustanova Festival Opatija je u suradnji s Međunarodnim udruženjem opereta iz Italije priredila ”Večer opereta u Opatiji“, a da to nije bio tek jednokratni hommage i naredne 2018. godine u fokusu se našao majstor opereta Gioachino Rossini.

Kako je proteklo glazbena večer posvećena opereti provjerite u priloženom video prilogu i velikoj fotogaleriji…

Nezaboravne Melodije Lehara, Rossinija, Kalmana, Zajca I Straussa Ispunile Gervais

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

error: Content is protected !!