FOTO, VIDEO: Večer pjesme, pisme i pesme – Zvonko Bogdan i 7 tamburaša očarali prepunu Crekvinu @ Kastav

Svoje „obećanje“ o povratku u neka druga vremena Bogdan je ispunio, nižući do kraja večeri prekrasne starogradske pjesme, koje svoje korijene vuku i više od stotinu godina unazad, ne zaboravljajući niti na svoje stihove koji su ušle u kolektivnu glazbenu baštinu ovog prostora.

Kastav – Moda je moda, ali mi čuvamo od zaborava neke lijepe običaje i večeras ćemo vas povesti u neka druga vremena koja se nikada vratiti neće, kazao je Zvonko Bogdan na otvorenju sinoćnjeg nastupa pred prepunim gledalištem Crekvine, koji se održao u sklopu ovogodišnjeg programa Kastafskog kulturnog leta.

Svoje „obećanje“ je ispunio, nižući do kraja večeri prekrasne starogradske pjesme, koje svoje korijene vuku i više od stotinu godina unazad, ne zaboravljajući niti na svoje stihove koji su ušle u kolektivnu glazbenu baštinu ovog prostora.

Tijekom tog putovanja muzičkom ostavštinom ravničarskih krajeva, od Baranje do Vojvodine – ili, kako je sam kazao, kroz „pisme, pjesme i pesme“ – pratilo ga je Sedam tamburaša, sastav renomiranih glazbenika, virtuoza na žicama.

Ispunjene tribine, koje su primile više od šest stotina posjetitelja, glasnim su i dugotrajnim aplauzima prekidale izvedbe, često poput zborske jeke prateći događanja na pozornici i pjevajući nezaboravne stihove.

Kako je to izgledalo, pogledajte u video-prilogu i fotogaleriji na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!