FOTO/VIDEO Velikom feštom caffe bar Barić proslavio 50. godina uspješnog rada @ Opatija

Dragan, Renata, Sandra i Silvija zaštitna su lica jedne od posljednjih oštarija s domaćinskom atmosferom kade ćeš vavek trefit nekega magar popil kafe ili dec, a tako je bilo i prije pola stoljeća kada je lokal otvorio pokojni Bartol Hlanuda po kojemu je kafić i dobio ime.

Opatija – Veselo je bilo sinoć u kultnom opatijskom kafiću Barić koji je velikom feštom obilježio 50. godina uspješnog rada. Brojni gosti, prijatelji i uzvanici odazvali su se pozivu familije Hlanuda te im uz prigodne čestitke poželjeli još puno godina rada. Nazdravljanje, pozdravljanje i dobre želje obilježile su Barićev zlatni pir, a sve je zaokružila bogata trpeza te izvrsna klapa Baladur koja je bila zadužena za glazbenu podlogu.

Dragan, Renata, Sandra i Silvija zaštitna su lica jedne od posljednjih oštarija s domaćinskom atmosferom kade ćeš vavek trefit nekega magar popil kafe ili dec, a tako je bilo i prije pola stoljeća kada je lokal otvorio pokojni Bartol Hlanuda po kojemu je kafić i dobio ime. Kako nam je kazao Dragan Hlanuda, oštarija je nazvana po domaćoj izvedenici tatinog imena, a na istom mjestu djeluje od 1. aprila 1969. godine. Od samih početaka oštarija je bila poznata po domaćim vinima i rakiji, te marendama na koje se čekao red.

Iako službeno treća generacija, odnosno Draganova kćer Sandra vodi oštariju Dragan i Renata su još uvijek sveprisutni. Osim ugostiteljskog djela ekipa iz Barića organizirala je i osmislila brojne kulturne događaje – od aukcija i koncerta akademskog slikara i muzičara Claudia Franka, do izložbi akademske slikarice  Branke Marčete, fotografa Nikole Turina te Jerka Gudca. Posljednjih deset godina održavaju se pusni tanci, zatim takmičenje u pripremi orehnjača i makovnjača ‘Potica fest’, smotra vina za vlastite potrebe ‘Trofej Barić’ i izvrsno prihvaćeno prvenstvo svijeta va pukalnicah.

Posjetitelji Barića bili su svjedoci anegdota na račun svih posjetitelja, a posebno vladajućeg kadra, bez obzira tko je bio na vlasti. Kao i nekada, buffet je okupljalište placarica, mesara, mehaničara, doktora, direktora, penzionera, sportaša, novinara i na koncu u današnjem višestranačju političara seh sorti i kolori…

Uz dobre želje obitelji Hlanuda u daljnjem poslovanju, u nastavku pogledajte kako je protekao zlatni pir…

Velikom Feštom Caffe Bar Barić Proslavio 50. Godina Uspješnog Rada @ Opatija

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

error: Content is protected !!