FOTO/VIDEO Viškovo se oprostilo od maškara: Halubjaski zvončari zaključili ‘peto godišnje doba’, ‘Vela promjena’ šla je va dim

Kako je protekao dolazak Halubajskih zvončara nakon obahajanja mjesta te posljednje kolo i paljenje pusta provjerite u dva priložena video isječka te u velikoj fotogaleriji koju je snimio naš Marin Aničić.

Viškovo – Pust ‘Vela promjena’ s dva ispisana dodatka na monture ‘moreš mislet’ i ‘štorija vavek ista’ večeras je partil va dim. I ne samo da je kriv za politiku i cirkus oko predsjedničkih izbora nego je kriv i za sve ostalo.  Pusno doba je finilo, Mića Maja meštrica Halubjskega karnevala vrnula je ključi općinskoj načelnici Sanji Udović i narodna vlast ponovo nastavlja s vladavinom.

Posljednji ovogodišnji pohod Halubajskeh zvončari obilježila je velika magla, koja je brojnim fotoreporterima poslužila kao odlična kulisa za sjajne kadrove, a osim domaćih fotografa, ovo događanje snimali su novinari iz SAD-a i Njemačke te predstavnici UNESCO-a za svoju arhivu.

– Već tradicionalno, sve su začinili te prekrasnu i upečatljivu dimenziju dali naši Halubajski zvončari koji su nakon tri dana obahajanja Halubja i Kastavštine i prohodanih 100-ak kilometara svoj ophod završili na Brege gdje ih je s nestrpljenjem i veseljem čekalo nekoliko stotina posjetitelja. Već uobičajeno, dolasku Halubajskih zvončara prethodilo je izvlačenje njihove pusne tombole, a po simboličnoj cijeni od 10 kuna prodano je 12 tistuća listića. Popis najsretnijih dostupan je na web stranici Turističke zajednice . O sinoćnjem spektaklu čut će se i vidjeti i u Njemačkoj te SAD-u čiji su novinari popratili završnicu pusnih događanja, poručili su organizatori.

Kako je protekao dolazak Halubajskih zvončara nakon obahajanja mjesta te posljednje kolo i paljenje pusta provjerite u dva priložena video isječka te u velikoj fotogaleriji koju je snimio naš Marin Aničić.

Viškovo Se Oprostilo Od Maškara: Halubjaski Zvončari Zaključili ‘peto Godišnje Doba’, ‘Vela Promjena’ šla Je Va Dim

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!