FOTO/VIDEO World music u punoj raskoši – Ricardo Luque, Joe Kaplowitz, Mirsad Dalipi, Damjan Grbac i Elvis Stanić održali završni koncert

Kako je proteklo druženje u Gervaisu provjerite u velikoj fotogaleriji i video isječku…

Opatija – Zajedničkim koncertom koji su izveli Ricardo Luque, Joe Kaplowitz, Mirsad Dalipi, Damjan Grbac i Elvis Stanić okončano je 16. izdanje Jazz Ex Tempore. U okviru tradicionalne jesenske manifestacije ’16. Jazz Ex Tempore’ održane su dvije radionice posvećene inozemnim glazbenicima koji žive i stvaraju u Hrvatskoj.

Prvu radionicu održao je svima poznati Venezuelac, bivši pjevač skupine Cubismo i fagotist Zagrebačke filharmonije – Ricardo Luque te Joe Kaplowitz – Amerikanac čija je cijela obitelj uronjena u jazz glazbu, hammond orguljaš i član Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije.

Dan kasnije predstavio se Mirsad Dalipi – kosovski Rom, društveni aktivist i jedan od najboljih bubnjara u Hrvatskoj. Koji je publiku upoznao s romskom te kosovskom glazbom, ali i svojim pogledima na svijet i život.

Opatijska publika na završnom koncertu u Gervaisu imala je jedinstvenu priliku prva čuti praizvedbu suradnje umjetnika iz Hrvatske, Venezuele, SAD-a i Roma. Repertoar je mješavina romskih, američkih, venezuelanskih i hrvatskih tradicionalnih skladbi u jazz aranžmanima nastalima tijekom boravka umjetnika u Opatiji.

Kako je proteklo druženje u Gervaisu provjerite u velikoj fotogaleriji i video isječku…

World Music U Punoj Raskoši – Ricardo Luque, Joe Kaplowitz, Mirsad Dalipi, Damjan Grbac I Elvis Stanić Održali Završni Koncert

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!