FOTO, VIDEO: Zaglušujuća zvona ponovo odjekivala u centru mjesta – Održana 23. zvončarska smotra @ Matulji

Po običaju, prije zvončara rutom od Štaciona do šatora kraj Konzuma prvo su prošle maškarane skupine, a program su otvorile miće maškare Dječjeg vrtića Matulji koje su se predstavili u slavljeničkom izdanju. Kako je sve to izgledalo, provjerite u velikoj fotogaleriji s nekoliko stotina fotografija na ovom linku te u dva video-priloga u nastavku teksta.

Matulji – Rijetke su situacije kada na Zvončarskoj smotri brojna publika od sudionika ove jedinstvene matuljske povorke ne očekuje da učine upravo ono što je, navodno, u moći njihovih zaglušujućih zvona – rastjeraju oblake i stvore ugodno vrijeme.

Jer, za razliku od gotovo svakog prethodnog izdanja, jučerašnja 23. Zvončarska smotra prošla je u idealnim vremenskim uvjetima, uz prekrasan sunčan dan, što se odrazilo i na posjećenost – nogostupi u centru, terase ugostiteljskih objekata i balkoni i prozori kuća u susjedstvu bili su ispunjeni mnoštvom ljudi koji su poželjeli pogledati ovogodišnji defile maškaranih i zvončarskih skupina matuljskog kraja, ali i drugih dijelova Hrvatske i Slovenije.

Po običaju, prije zvončara rutom od Štaciona do šatora kraj Konzuma prvo su prošle maškarane skupine, a program su otvorile miće maškare Dječjeg vrtića Matulji koje su se predstavili u slavljeničkom izdanju. Matuljska predškolska ustanova obilježava 40 godina rada, pa se tako i njihova maska zove – Rojendanski šaraj. Za mališanima krenule su ostale grupe – Mučićeve maškare, Zijat sost tancat i pit, Brgujske mačkare i Vavek parićani, koji su još jednom predstavili uistinu veliku raskoš kreativnosti pri odabiru i izradi kostima i alegorijskih kola.

Zvončarski dio povorke otvorili su ovogodišnji čuvari općinskih ključeva, Žejanski zvončari, iza kojih su se matuljskoj publici predstavili i gosti – Đakovačke buše, a slijedili su Brežanski zvončari, Sovinjski pusti, zvončari Korensko-Vlahov Breg, Ćićski zvončari, Zametski zvončari, Kukuljanski zvončari, Brgujski zvončari, Šjme Pregarje, Frlanski zvončari, Grobnički Dondolaši, Koranti Ptuj, Halubajski zvončari, dok su na začelju bili Munski zvončari u čije ruke naredne godine prelazi ključ Općine Matulji.

Za dobru atmosferu brinuli su se Mauro Staraj i La Banda te voditeljica Nika Dukić, a nakon smotre zabava je nastavljena u šatoru u dobroj atmosferi. Kako je sve to izgledalo, provjerite u velikoj fotogaleriji s nekoliko stotina fotografija na ovom linku te u dva video-priloga u nastavku teksta.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!