FOTO, VIDEO: Zanimljivim programom obilježena ovogodišnja Lučina @ Rukavac

lucina_2015_klapa_skalin_zbor_storija_rukavac_1

Video isječak s nastupa klape Skalin pogledajte u nastavku teksta, dok veliku fotogaleriju s izložbe i koncerta možete pogledati na ovom linku

lucina_2015_klapa_skalin_zbor_storija_rukavac

Rukavac – Svetom misom u crkvi sv. Luke, proglašenjem najboljih gljivara, izložbom Likovne udruge Matulji te koncertom klape Skalin i mješovitog pjevačkog zbora Štorija okončano je ovogodišnje izdanje Lučine održane tijekom proteklog vikenda u Rukavcu.

Izložba ‘Boje jeseni’ članova Likovne udruge Matulji te izložba gljiva i slika otvorene u prostorijama Mjesnog odbora Rukavac obilježile su subotnje otvorenje tradicionalne rukavačke pučke fešte manifestacije.

lucina_2015_klapa_skalin_zbor_storija_rukavac_2

Na izložbi ‘Boje jeseni’ prezentirani su prizori flore i faune, a iz svakog rada osjeća se individualni odnos prema temi uz izrazito prisustvo jesenskog kolorita.

Osim izložbenog karaktera, izložba gljiva imala je i natjecateljsku notu, obzirom da je bio otvoren natječaj za Najlukić. Prema mišljenju žirija, kojem je predsjedavao vrsni poznavatelj gljiva i determinator Predrag Grubišić, prvo mjesto s Hrastovom sjajnicom osvojio je Slobodan Naperotić, drugo mjesto osvojila je Lidija Kinkela, treće mjesto pripalo je Ivanu Kožulu, dok je za najmlađu natjecateljicu proglašena Lina Grlaš.

lucina_2015_klapa_skalin_zbor_storija_rukavac_3

Prigodan govor održao je i predsjednik MO Rukavac, Valter Kinkela, koji je pojasnio da je manifestacija pripremljena s puno gušta i ljubavi te prisutne pozvao da se počaste s lovačkim kotlićem.

Nedjeljni program počet će u 10 sati svetom misom u crkvi sv. Luke, a dvije će se izložbe u Kinkelovoj kući moći pogledati od 10 do 18 sati. U 18 sati koncert će održati Klapa Skalin i Mješoviti zbor Štorija iz Rukavca.

Video isječak s nastupa klape Skalin pogledajte u nastavku teksta, dok veliku fotogaleriju s izložbe i koncerta možete pogledati na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net
Foto, video: PodUčkun.net

error: Content is protected !!