FOTO/VIDEO Zdenka Kovačiček & Greenhouse blues band oduševili publiku u Amfiteatru @ Matulji

Odličan nastup s puno interakcije s bandom i publikom dodatno je bio začinjen odličnom puhačkom sekcijom i sjajnim interpretacijama, a izvedbe pjesama Bobby McGee, Try (Just a little bit harder) i Mercedes benz, definitivno su obilježile ovaj nastup. No, osim Janis, na repertoaru su se našle i bezvremenske – Georgia On My Mind i Let The Good Times Roll.

Matulji – Ikona hrvatske glazbene scene Zdenka Kovačiček sinoć je nastupila u matuljskom amfiteatru u sklopu ovogodišnjeg izdanja Jerry Ricks blues festivala.

Sjajan nastup nikog nije ostavio ravnodušnim, a sama Zdenka nije skrivala zadovoljstvo što je napokon na bini. Uvertiru u koncert i svoje premijerne nastupe u Matuljima napravili su umjetnički voditelji Damir Halilić Hal i Riccardo Staraj koji su nakon pozdravnih riječi Eni Šebalj, zamjenice matuljskog načelnika odsvirali nekoliko pjesama.

– Atmosfera je bila fantastična. Prvi put nastupam u Matuljima, doduše samo s gitaristom, ali svejedno je bila sjajna atmosfera i energija. Lani smo radi kiše ovaj program održali u Gervasiu, ali sad smo vratiti dug publici na najbolji mogući način – izvrsnim nastupom Zdenke i njezinog banda pod vedrim nebom, poručio je Staraj.

Odlična interakcija s publikom te vrhunski instrumentalisti savršeno su zaokružili ovu jedinstvenu večer u amfiteatru. Band i publika bili su željni susreta uživo, a matuljski amfiteatar bio je ispunjen do posljednjeg mjesta po epidemiološkim preporukama. Odličan nastup s puno interakcije s bandom i publikom dodatno je bio začinjen odličnom puhačkom sekcijom i sjajnim interpretacijama, a izvedbe pjesama Bobby McGee, Try (Just a little bit harder) i Mercedes benz, definitivno su obilježile ovaj nastup. No, osim Janis, na repertoaru su se našle i bezvremenske – Georgia On My Mind i Let The Good Times Roll.

– Ovo večeras ne znam dal bi ovo izdržati da nije bila ovakva publika. Hvala svima, a nakon ovog rado ću postati tradicija i svake godine gostovati na vašem festivalu, istaknula je Zdenka po završetku nastupa.

– Jedva sam čekao ovaj koncert. Ne sviramo uopće i ova korona je grozna. I baš sam govorio u kombiju kako mi cijeli folklor oko nastupa užasno fali, tako da mi je bilo veliko zadovoljstvo nastupiti u amfiteatru, istaknuo je Jurica Hotko, klavijaturista Greenhouse blues banda i Zdenkin ‘najdraži mačor’.

– Izvrstan koncert i publika , kao i Hal i Riccardo. Sjajna Zdenka, baš prava ‘žena za sva vremena’. I što reći nego da jedva čekamo naredni Jerry Ricks Blues Festival ovdje u amfiteatru, rezimirala je Eni Šebalj jučerašnju večer.

Festivalski program nastavlja se večeras, na Ljetnoj pozornici, zasvirat će Mateja Majerle te Jed Becker’s Group ft. Elvis Stanić, a posljednjeg dana srpnja ‘grad na brege’ postaje pozornica velikog finala Jerry Ricks blues festivala. Kastavske koncerte na Crekvini otvorit će nastup jedna od najboljih blues jazz pjevačica mlađe generacije, Valerija Nikolovska i band Blues company, nakon čega slijedi nastup banda Bogart, kultnog glazbenika Branka Bogunovića Pifa koji je snimio preko 340 albuma i bio član Animatora, Plave trave zaborava te Drugog načina. Posljednji dan festivala rezerviran je za još jednu legendu, Dadu Topića koji će nastupiti u kombinaciji s Lelom & Joeom Kaplowitzem uz Kazališni band KKV te sjajan sastav Black Coffee. S obzirom na preporuke koncerti u Kastvu moći će se pratiti putem video streama na trgu Matka Laginje, pa će tako sjajne izvedbe moći poslušati i pogledati širi auditorij.

Zdenka Kovačiček & Greenhouse Blues Band Oduševili Publiku U Amfiteatru @ Matulji

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net