FOTO/VIDEO Zvjezdan Ružić predstavio se opatijskoj publici ‘Solo Piano Concertom’

Za ovu priliku Zvjezdan se opatijskoj publici predstavio u najintimnijem izdanju za svakoga glazbenika, a djelić atmosfere možete pogledati u priloženom video isječku te na nekoliko fotografija u nastavku…

Opatija – Uoči dodjele Porina, najuglednije domaće diskografske nagrade u dvorani hotela Royal svoj prvi samostalni koncert sinoć je održao vrhunski pijanist i skladatelj, Zvjezdan Ružić.

Za ovu priliku Zvjezdan se opatijskoj publici predstavio u najintimnijem izdanju za svakoga glazbenika – solo piano koncertom čime je najavio snimanje četvrtog autorskog albuma u solo piano izdanju pod imenom “Delightful F”, kojeg planira snimati sredinom ljeta u velikoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Za ovu prigodu kao poseban gost večeri na pozornici mu se pridružio njegov brat, Vedran Ružić – kontrabasist, skladatelj i slikar – nagrađen diskografskom nagradom Porin 2017. godine za najbolji jazz album s albumom “Spiritual Market”.

Vedran je zajedno s bratom izveo svoju autorsku skladbu ‘Eternel Etudiant’ (Vječni student). Duhovite anegdote dvojice umjetnika potaknule su ugodnu interakciju s publikom u kojoj su se našli i poznati glazbeni gosti – Massimo, članovi Parnog Valjka, Neno Belan i drugi.

Talentirani Ružić trostruki je dobitnik prestižne diskografske nagrade Porin te šesterostruki dobitnik strukovne nagrade “Status” u kategoriji “Jazz Klavir”, koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija. Uz brojne suradnje i osebujan diskografski opus koje je ostvario s eminentnim glazbenicima hrvatske jazz, klasične te pop/rock scene, do sada je snimio tri autorska albuma, od kojih su “The Knightingale Cabaret” i “Elfin Farewell” nagrađivani Porinom za najbolju jazz skladbu.

Na ovogodišnjem Porinu u Rijeci Ružića očekuju čak tri nominacije za album “Pandaland“! Glazbenik koji je u samo 30 godina života glazbom proputovao pola svijeta, nastupao u prestižnim dvoranama poput “Schoenberg Hall” na sveučilištu UCLA u Kaliforniji, čuvene “Arene Budokan” gdje je nastupio sa svjetskom senzacijom “2 Cellos”, najstarijoj koncertnoj dvorani u Shanghaiju – “Cadillac Shanghai Concert Hallu” – koju je napunio sa svojim sextetom… usto se može pohvaliti s dvije velike turneje po Kini, na kojima je izvodio svoju autorsku glazbu te osvojio srca Kineza s novim albumom “Pandaland“.