FOTO, VIDEO: Zvonejski zvončari storili užancu i odradili uzvratni pohod Rukavčanon @ Zvoneća, Rukavac

Objavljeno 29.01.2018.

Naporan i dug put potrajao je više od deset sati, a dijelom su ih pratili i naši fotoreporteri, pa atraktivne kadrove živog prikaza zaštićene kulturne baštine možete pogledati u priloženom video isječku te u velikoj galeriji na ovom linku.

Zvoneća, Rukavac – Tjedan dana nakon pohoda Rukavačkih zvončara Zvonećanon, čime se i otvara „sezona“ zvončarskih pohoda po stareh puti, Zvonejski zvončari jučer su, druge nedjeje Pusta, također „storili užancu“ i uzvratili posjet Rukavčanima.

Kao i svake godine, put ih je od Zvoneće vodio „okol Sušanj, preko Zdemera i Kućel do Biškup kade njin je po užance marenda“. Nakon Biškupa ”okol Brezovca, Krujac, Filetoveh i Jurdanoveh kampanaju proti Mirine, pa zdolun do Kalića”. U Rukavcu su se pokazali pred velikim brojem ljubitelja zvončara i „stare užance“ ovih krajeva, a nakon toga krenuli na put natrag u Zvoneću, preko Jurdana, Mučića i Brešca, te kroz Zaluki.

Naporan i dug put potrajao je više od deset sati, a dijelom su ih pratili i naši fotoreporteri, pa atraktivne kadrove živog prikaza zaštićene kulturne baštine možete pogledati u velikoj galeriji na ovom linku.

D. Ž. / PodUčkun.net

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Vrati se natrag »