FOTO Villa Albina predstavljena javnosti – Prigodnim druženjem i razgledavanjem predstavljen novi turistički biser

Jedan od najstarijih građevina u Mošćeničkoj Dragi, Villa Albina sagrađena 1830. godine, od nedavno sjaji u novom ruhu. Kako je proteklo druženje provjerite u velikoj fotogaleriji…

Mošćenička Draga – Prigodnim druženjem i razgledavanjem za turističke djelatnike i iznajmljivače održanim prošle subote svoja vrata javnosti otvorila je Villa Albina.

– Villa Albina renovirano je zdanje venecijanske arhitekture u centru Drage u starom gradu, a nalazi se točno iznad buduće nove rive. Villa je bila u vlasništvu obitelji Descovich koji su emigrirali u Italiju, a prije dvije godine kupio ju je Franz Fürst, austrijski poduzetnik koji se bavi nekretninama. Renovirana je u cijelosti poštujući arhitekturu i vrlo otmjeni stil, s posebnom pažnjom za detalje. Dobila je svoju garažu i manji bazen. Ova investicija je važna za naše mjesto, jer se na najljepši način uredila villa u samom centru te nudi vrlo visoku kategoriju smještaja što bi trebao biti primjer u kojem smjeru iznajmljivači Drage moraju ići. Općina je dala support kroz pomoć oko rješavanja dokumentacije i katastarskog usklađena te konzervatorskih uvjeta jer nam je itekako važno da se isti poštuju u cilju zadržavanja autohtonog stila i tradicije. Vlasnik je u potpunosti ispoštovao sve odluke i uvjete kako urbanizma tako i konzervatora. Očekuje se rješenje o iznajmljivanju i dolazak kvalitetnih gostiju koji će kapacitete puniti šest mjeseci godišnje, kazao je Riccardo Staraj, načelnik Mošćeničke Drage koji je izrazio zadovoljstvo učinjenim i vlasnicima poželio puno uspjeha.

– Villa sada raspolaže s četiri apartmana za najzahtjevnije goste koji mogu uživati u jedinstvenoj atmosferi i suvremenoj udobnosti. Naime, po završetku revitalizacije koja je trajala godinu i pol dana, ovim putem želim zahvaliti Riccardu Staraju, općini i cijelom projektnom timu na veličanstvenoj podršci. Također, zahvaljujemo našim susjedima i svim građanima Mošćeničke Drage koji su pridonijeli projektu velikodušnom susretljivošću i s mnogo strpljenja. Uvjereni smo da smo zajedničkim naporima dali poticaj za kvalitetan i održivi razvoj mjesta i regije, istaknuo je Franz Fürst, ispred managementa Ville Albine.

Villa Albina Predstavljena Javnosti – Prigodnim Druženjem I Razgledavanjem Predstavljen Novi Turistički Biser

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!