FOTO Vino i vruja – Tisuće butelja odležalih na morskom dnu privukle ljubitelje dobre kapljice @ Ika

Uz gastronomsku ponudu za potpuni dojam pobrinuli su se i brojni izvođači – Alba&Leo’s the elsewhere, The Mystic Rose te DJ Mriža. Kulturni dio manifestacije upotpunila je izložba fotografija „Kvarner va slike“ u organizaciji Foto kluba Color iz Rijeke i Mjesnog odbora Ika. Veliku fotogaleriju iz Ike pogledajte na ovom linku

Opatija – Butelje vrhunskih vina koje će sazrijevati godinu dana na dubini od 20 metara jučer su četvrti put potopljene u ikarsku vrulju u sklopu manifestacije „Vino i vruja“.

– Ovo je 4. godina kako organiziramo manifestaciju „Vino i vruja“. Ove godine imamo zaista veliki interes i odaziv vinara, pa ćemo u vruju potopiti oko 3.200 butelja vina. O interesu vinara za ovom manifestacijom svjedoči i činjenica da su Iločki podrumi izradili i poseban kavez za svojih 800 butelja vina, poručili su zadovoljni organizatori iz udruge Ikarski barkajoli.

Nakon što su u jučer opatijski vatrogasci iz mora izvukli 2.700 butelja vina koje su ”odležale” pod valovima u podmorskom kraškom izvoru, posjetitelji Ike imali su prilike degustirati vina koja su prošle godine dostavili renomirani proizvođači kao što su Iločki podrumi, Vina Kabola, Vina Prelac, Vinarija Miklaužić, Vina Bruno Ferenac, Vina Giulio Ferenac, Vina Tomaz, Dvorac Belaj te Vina Fuhtar i Vina Pavlomir.

Također, osim vina koja su potopljena prošle godine, u ponudi su bile i ostale etikete ovih prestižnih hrvatskih vinskih kuća. Vina su se mogla kušati uz kupnju posebne degustacijske čaše, čijom su kupnjom posjetitelji postali i počasni članovi udruge Ikarski barkajoli. Uz gastronomsku ponudu za potpuni dojam pobrinuli su se i brojni izvođači – Alba&Leo’s the elsewhere, The Mystic Rose te DJ Mriža. Kulturni dio manifestacije upotpunila je izložba fotografija „Kvarner va slike“ u organizaciji Foto kluba Color iz Rijeke i Mjesnog odbora Ika.

Program manifestacije „Vino i vruja“ zaključit će regata tradicijskih barki „Ive Sipa“ u nedjelju, 5. kolovoza. Start regate očekuje se oko 20 sati (ovisno o vjetru). Nakon natjecanja se nastavlja zabavni program uz glazbu i gastronomsku ponudu. Za sve posjetitelje manifestacije osiguran je besplatan parking kod Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: Nikola Turina