FOTO: Više od petsto malih i velikih posjetitelja uživalo na 4. Opatijskom sportskom danu

Sportski savez Grada Opatije predstavio je prigodnu brošuru koja pruža informacije o opatijskim sportskim klubovima, kao i nekoliko savjeta za roditelje malih sportaša. Veliku fotogaleriju s Opatijskog sportskog dana, koju ćemo uskoro proširiti, pogledajte na ovom linku

Opatija – Četvrto izdanje Opatijskog sportskog dana pod motom „Reci DA sportu u Opatiji“ okupilo je u Sportskoj dvorani Marino Cvetković male i velike sportaše, učenike, vrtićare te mnogobrojne posjetitelje. Manifestacijom je ujedno obilježen i Hrvatski olimpijski dan, a programu su prisustvovali i predstavnici PGŽ, Sportskog saveza PGŽ i Grada Opatije.

Program je započeo podizanjem Olimpijske zastave, nakon čega su okupljene pozdravili predsjednik Sportskog saveza Fernando Kirigin, dječja gradonačelnica Petra Deranja, pročelnik za sport PGŽ-a Valerij Jurešić i zamjenica gradonačelnika Vera Šantić.

Više od petsto mališana uživalo je u prezentacijama sportova na improviziranim terenima te predstavljanju klubova i udruga na prigodno uređenim štandovima. Opatijske mažoretkinje pokazale su plesove s kojima su osvojile Europu, karatisti, judaši i stolnotenisači su predstavili svoj sport, atraktivni kickboxeri upriličili su pokaznu borbu, a tenisači su nastupili s prezentacijom mini tenisa. Rukometni, nogometni, košarkaški i odbojkaški klubovi pokazali su kako izgleda jedan njihov trening, a djeca i posjetitelji mogli su uživo pogledati jedrilicu, planinarski šator, zračne puške, štapove za ribolov, automobilske kacige, plesne rekvizite, sedla za jahanje te ostale rekvizite koje klubovi koriste u svom radu. Uz sportske klubove svoj rad su predstavile i udruge koje u Opatiji provode aktivnosti za slobodno vrijeme djece poput Crvenog križa, Društva „Naša djeca“, Žmerga te Glazbene škole Mirković i Udruge invalida. Veselo je bilo i u sportskoj zoni sponzora Decathlona, gdje su mali posjetitelji mogli sudjelovati u raznim sportskim aktivnostima poput gađanja lukom i strijelom, pikada, boćanja i sličnog. Veliko zanimanje izazvala je pokazna vatrogasna vježba ispred dvorane u kojoj u sudjelovali Mali vatrogasci.

Sportski savez Grada Opatije predstavio je prigodnu brošuru koja pruža informacije o opatijskim sportskim klubovima, kao i nekoliko savjeta za roditelje malih sportaša. Program je vodio Dražen Turina Šajeta uz zabavni dio pod vodstvom DJ Vedrana.

Za kraj manifestacije sponzori su za sve male posjetitelje osigurali marendu i napitke. Organizator manifestacije je Sportski savez grada Opatije, suorganizatori su Osnovna škola „R. K. Jeretov“, Društvo „Naša djeca“ Opatija i Klub za športsku rekreaciju „Gorovo“, a manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Grada Opatije – Grad Opatija Prijatelj djece i Grad Opatija Zdravi grad.

Veliku fotogaleriju s Opatijskog sportskog dana, koju ćemo uskoro proširiti, pogledajte na ovom linku

Kristina Tubić / PodUčkun.net