FOTO: Više od tisuću posjetitelja uživalo u Novogodišnjem koncertu Puhačkog orkestra Lovran @ Opatija

novogodisnji_koncert_puhacki_orkestar_lovran_2015_1

Stil koji njegujemo je vedar, ritmičan i slušatelja jednostavno ponese. Ima tu za svakog ponešto – od evergreena do žešćih rockerskih, preko latino ritmova i nezaobilaznog MIK-a. Za taj miks je ponajviše zaslužan naš dirigent – Miodrag Kašić, rekao nam je nakon koncerta David Kurti, član orkestra. Veliku fotogaleriju s koncerta pogledajte na ovom linku

novogodisnji_koncert_puhacki_orkestar_lovran_2015

Opatija – Više od tisuću posjetitelja svratilo je nedjelju navečer do opatijske dvorane Marino Cvetković uživati u Novogodišnjem koncertu Puhačkog orkestra Lovran. Lovranski puhači pripremili su i ove godine odličan repertoar, koji je nadopunjen vrsnim gostima izvođačima i duhovitim upletima voditelja Dražena Turine Šajete.

– Posjetitelji naših novogodišnjih koncerata već znaju da je svaki nastup unikatan i poseban. Stil koji njegujemo je vedar, ritmičan i slušatelja jednostavno ponese. Ima tu za svakog ponešto – od evergreena do žešćih rockerskih, preko latino ritmova i nezaobilaznog MIK-a. Za taj miks je ponajviše zaslužan naš dirigent – Miodrag Kašić, rekao nam je nakon koncerta David Kurti, član orkestra.

novogodisnji_koncert_puhacki_orkestar_lovran_2015_2

– Zahvalni smo Gradu Opatiji koji nas je i ove godine ugostio u dvorani. Mi smo se naše strane potrudili da ponovno napravimo odličan koncert. Naravno, u to su se uklopili i naši gosti. Duško Jeličić je izveo svoju Ča-rock skladbu Ča bin ja otel, a onda je skupa sa Ženskom klapom Kamelija iznenadio Glorijom Umberta Tozzija. Pepi Forembacher pokazao se kao vrhunski umjetnik na saksofonu, a kao aranžer potpisuje većinu skladbi koje izvodimo. Folklorni ansambl Zora predstavio se u premijernoj latino kombinaciji. Sve skupa smo još začinili skladbom Opatija zajedno sa Ženskom klapom Kamelija, dodao je Kurti.

Osim predstavljanja novih skladbi, Puhački orkestar Lovran je iskoristio priliku da dodijeli plakete dugogodišnjim članovima s okruglim godišnjicama rada u orkestru, a i da predstavi nove članove kojima je ovo bio prvi službeni nastup.

novogodisnji_koncert_puhacki_orkestar_lovran_2015_5

Ove godine ćete moći uživati u melodija lovranskog orkestra još 31. prosinca na Silvestarskom koncertu u centru Lovrana s početkom u 11:30 sati, a već dan (i godinu) kasnije nastupit će na Novogodišnjoj čestitku opatijskog gradonačelnika na terasi hotela Kvarner.

.

Veliku fotogaleriju s koncerta pogledajte na ovom linku

novogodisnji_koncert_puhacki_orkestar_lovran_2015_8

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net