FOTO: Vrelo kreativnosti pod vrelim kolovoškim suncem – Održana likovna manifestacija Mandrać @ Volosko

Uz umjetnike, u poslijepodnevnim satima javne su prostore okupirali i ulični svirači, a za večernju svirku bio je zadužen ZM Loose Trio koji čine Zoran Majstorović, Bojan Skočilić i Alex Brajković. Veliku fotogaleriju snimljenu jučer na Mandraću pogledajte na ovom linku.

Volosko – Umjetnošću je jučer bila ispunjena atmosfera pod vološćanskim krovovima, zahvaljujući 32. izdanju tradicionalne likovne kolonije Mandrać, koja je okupila 155 umjetnika na suncem okupanim vološćanskim ulicama, škalinima, mulu i lučici.

Uz umjetnike, u poslijepodnevnim satima javne su prostore okupirali i ulični svirači, a za večernju svirku bio je zadužen ZM Loose Trio koji čine Zoran Majstorović, Bojan Skočilić i Alex Brajković.

Glazbenici i galerijske izložbe – kao ona održana u galeriji Gal koja je predstavila posebno odabrana umjetnička djela hrvatskih umjetnika objedinjena u postav nazvan „Akvizicije galerije Gal“ – bili su ipak samo „dodatak“ uzbudljivoj i kreativnoj priči koja u mandraću živi već više od tri desetljeća.

Naravno, u prvom su planu i ove godine bili ‘‘likovnjaci’‘ koji su od ranih jutarnjih sati živjeli u ‘‘kreativnoj vrućici’‘ – što zbog toplog i sparnog kolovoškog prijepodneva, što zbog inspirativnog okruženja ‘‘lokacije s razglednice’‘ u kojoj su spojene stare kamene kuće, modro more i svjetloplavo nebo, mandrać s barkama i niz drugih primorskih motiva koji 32 godine pronalaze svoje mjesto na platnima autora iz čitave Hrvatske i inozemstva.

Među kvalitetnim radovima, žiri koji su činili akademski slikar Claudio Frank koji je i predsjednik žirija, Brigita Jenko, povjesničarka umjetnosti iz Slovenije te Margita Cvijetinović, povjesničarka umjetnosti iz Rijeke, nije imao lak posao odabira najboljih. Ipak, u večernjim satima proglašeni su pobjednici likovne kolonije „Mandrać / Mandracchio 2017“: glavnu nagradu u općoj skupini osvojila je Snježana Žana Boyd, druga nagrada pripala je Ivanu Kajzeru, dok je posebno priznanje osvojio Klaudio Katunar, a priznanje Slavimir Kapov.

U profesionalnoj skupini najboljim radom proglašen je onaj Georgette Yvette Ponte, drugo mjesto pripalo je Edi Mihovilić, posebnim priznanjem nagrađen je Saša Jantolek, a priznanjem Gloria Dragičević. Kod fotografa, prvom nagradom ovjenčan je Nikica Karas, a posebnim priznanjem Vedran Grubelić. Nagrade za studentske radove nisu dodijeljene.

Veliku fotogaleriju snimljenu jučer na Mandraću pogledajte na ovom linku.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!