FOTO: Vrhunska vokalistica Maria João i OGRE predstavili spoj jazz i elektronske glazbe na drugoj večeri LJF-a

FOTO: Vrhunska vokalistica Maria João i OGRE predstavili spoj jazz i elektronske glazbe na drugoj večeri LJF-a

Foto: David Kurti / Foto Luigi

Usprkos tome što je ljetni prolom oblaka skratio sinoćnji koncert, publika je uživala u nastupu portugalskog trija.

Opatija – Kako zvuči spoj vokalnog jazza i elektronike imali su prilike svi koji su za sinoćnji izlazak izabrali Ljetnu pozornicu gdje je u sklopu Liburnia Jazz Festivala nastupila slavna portugalska jazz ikona (i po mnogima najbolja europska jazz pjevačica) Maria João u posebnoj varijanti, elektrojazz triju OGRE.

Trojac predvođen neponovljivim vokalom Marije João na podlozi elektronskih ritmova i melodija izmiješao je razne glazbene stilove, od folklorne glazbe preko avangarde do modernog jazz izričaja, pruživši okupljenoj publici doista poseban glazbeni doživljaj. Usprkos tome što je ljetni prolom oblaka skratio sinoćnji koncert, publika je uživala u nastupu portugalskog trija.

Liburnia Jazz Festival ispunio je glazbom i jučerašnje jutro, jer brojni građani u taj su dan zakoračili praćeni baršunastim glasom Bojana Aleksovskog,  klavirom Davida Baumgartena, bubnjem Tončija Grabušića i gitarom Elvisa Stanića koji su na opatijskoj tržnici predstavili svoj Sinatra Project.

Festival će u večeras na terasi hotela Kvarner zaključiti trio PlaYIS sastavljen od ponajboljih bugarskih solo glazbenika koje je zajednička strast prema jazzu i nostalgija za funkom natjerala da se ujedine i stvore glazbu koju sviraju za svoju dušu i koju je publika s oduševljenjem prihvatila.

Sinatra Project Na Liburnia Jazz Festivalu @ Opatija

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Vrhunska Vokalistica Maria João I OGRE Predstavili Spoj Jazz I Elektronske Glazbe Na Drugoj Večeri LJF-a

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

error: Content is protected !!