FOTO: Yasna Skorup Krneta obilježila važan jubilej – Pola stoljeća stvaranja opatijske umjetnice @ Rijeka

Koncept izložbe, koja je nastala u suradnji Galerije Kortil i Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka, osmislila je Branka Arh, a radovi u Kloviću mogu se pogledati do 5. listopada, dok se ranije otvorena izložba u Kortilu može razgledati do 30. rujna. Veliku fotogaleriju s izložbe pogledajte na ovom linku

Rijeka – Opatijska slikarica Yasna Skorup Krneta proslavila je veliku obljetnicu, pola stoljeća rada, dvostrukim izložbenim „slavljem“ nazvanim „Yasna Skorup Krneta – 50 godina nakon“. Dvije zasebne, ali povezane retrospektivne izložbe predstavile su presjek rada važne i cijenjene autorice, a nakon predstavljanja ranog ranih radova i ciklusa Istra magica u Galeriji Kortil, jučer je otvorena i izložba u Galeriji Juraj Klović na kojoj su predstavljeni radovi nastali kroz zadnje desetljeće: instalacije, objekti i između ostalog jedinstven produkt dizajn Stolica kravata.

Koncept izložbe, koja je nastala u suradnji Galerije Kortil i Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka, osmislila je Branka Arh, a radovi u Kloviću mogu se pogledati do 5. listopada, dok se ranije otvorena izložba u Kortilu može razgledati do 30. rujna.

– Crteži, ulja, asemblaži, objekti, instalacije i brojni projekti otkrivaju Yasnu kao radoznalu umjetnicu. Njezin višedesetljetni intelektualni i umjetnički angažman obuhvaća bavljenje organizacijom izložbi, prezentacijom i realizacijom projekata, predlaganje različitih kulturnih manifestacija te rad u mirovnim i ženskim organizacijama. Po završetku Škole primijenjenih umjetnosti u Sarajevu, upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje i diplomira 1971. godine, kazali su organizatori o događanju.

Veliku fotogaleriju s izložbe pogledajte na ovom linku

D. Ž. / PodUčkun.net
Foto: Giulio Bonačić

error: Content is protected !!