FOTO: Za obaranje Guinnessovog rekorda Lidija Lijić se pripremala u Thalassotherapiji @ Opatija

lidija lijic guinness thallaso pripreme (1)

Na austrijskom jezeru Weissensee proteklog je vikenda ronila pod ledenim pokrivačem debljine 31 centimetar i na temperaturi od samo 2 stupnja Celzija te oborila Guinnessov rekord u disciplini ronjenja na dah ispod leda s perajama u daljinu. Nekoliko fotografija s priprema i Austrije pogledajte na ovom linku

lidija lijic guinness thallaso pripreme (3)

Opatija – Thalassotherapia Opatija postala je dio pothvata koji je završio u Guinnessovoj knjizi rekorda. Naime, Lidija Lijić, Splićanka koja je višestruka svjetska rekorderka u raznim disciplinama ronjenja na dah, na austrijskom jezeru Weissensee proteklog je vikenda ronila pod ledenim pokrivačem debljine 31 centimetar i na temperaturi od samo 2 stupnja Celzija te oborila Guinnessov rekord u disciplini ronjenja na dah ispod leda s perajama u daljinu. Lidija se neposredno prije odlaska u Austriju pripremala te napravila liječničke preglede u Thalassotherapiji Opatija.

lidija lijic guinness thallaso pripreme (4)

– Uvjeti za ronjenje su bili dobri, a zahvaljujući odličnoj organizaciji i sigurnosnim uvjetima osjećala se sigurno. U timu se nalazio i liječnik iz Thalassotherapie Opatija, dr. Ivaniš. Splićanka je ovim potezom oborila postojeći Guinnessov rekord koji je iznosio 120 metara i postavila rekord od 123 metra, kazali su iz opatijske Thalassotherapije.

Nekoliko fotografija s priprema i Austrije pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net