FOTO: Zaigrano jutro u sportskoj dvorani: Prezentacija Europskih sveučilišnih igara okupila brojne mališane @ Opatija

Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Sportski dan promo Sveu?iliš

Tako su jučer mališani iz opatijskih vrtića i škola, te sportaši iz HNK Rijeka i NK Opatije, ali i drugih opatijskih sportskih klubova, imali prilike okušati se u nekim od tih sportskih disciplina, poput nogometa, rukometa, atletike i drugih sportskih aktivnosti. Fotogaleriju s prezentacije pogledajte na ovom linku

Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Sportski dan promo Sveu?iliš

Opatija – Europske sveučilišne igre spadaju u red najznačajnijih sportskih događanja, a kakva će atmosfera vladati kad Rijeka, Zagreb i Opatija postanu ”sportske košnice” uz više od 5.500 sportaša, imali su priliku osjetiti opatijski mališani na jučerašnjoj prezentaciji programa ESI-a u sportskoj dvorani Marino Cvetković.

Naime, uz Rijeku i Zagreb koji su glavni gradovi domaćini ove sportske manifestacije u kojoj će sudjelovati studenti s preko 320 fakulteta iz 45 europskih država, domaćinstvo za rukomet – jedan od 21 sporta koji su zastupljeni na ovogodišnjim igrama, među kojima su prvi puta i dva sporta u kojima će učestvovati osobe s invaliditetom – pripalo je Opatiji.

Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Sportski dan promo Sveu?iliš

Tako su jučer mališani iz opatijskih vrtića i škola, te sportaši iz HNK Rijeka i NK Opatije, ali i drugih opatijskih sportskih klubova, imali prilike okušati se u nekim od tih sportskih disciplina, poput nogometa, rukometa, atletike i drugih sportskih aktivnosti. Društvo su im pravili volonteri FMTU-a, ali i Hrki i Pešekan, maskote Europskih sveučilišnih igara 2016. i riječkog nogometnog kluba.

– Mislim da je bilo jako dobro, u igrama uz nadmetanje i u pozitivnoj atmosferi. Uvod je to u Europske sveučilišne igre, prezentacija i poziv najmlađim sugrađanima da u periodu kad se ESI budu održavale, od 12. do 25. srpnja, posjećuju dvoranu u kojoj će se održavati rukometne utakmice. Velika je to stvar za Opatiju, koja se stavila uz bok Rijeke i Zagreba, te vrlo dobra promocija našeg grada, kazao je zamjenik opatijskog gradonačelnika Fernando Kirigin.

Fotogaleriju s prezentacije pogledajte na ovom linku

Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Sportski dan promo Sveu?iliš

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi