FOTO: Zajednica Talijana uselila u nove i atraktivno uređene prostorije @ Lovran

Foto Luigi Opatija, Otvorenje novih prostorija DND Opatija, Zaje

U programu koji je vodio Mario Battifiaca nastupio je Makso Pavić i talijanska grupa lovranskog dječjeg vrtića, a pjesnikinja Marina Česen pročitala je svoju prigodnu pjesmu napisanu upravo za ovo događanje. Otvorenje je uveličao nastup Puhačkog orkestra Lovran koji izveli nacionalne himne Hrvatske i Italije te neslužbenu himnu Lovrana – legendarnu Toronjeru. Veliku fotogaleriju s otvorenja pogledajte na ovom linku

Lovran – Zajednica Talijana Lovran uselila je u nove prostore, smještene iznad restorana Riviera na samom ulazu u Lovran. Projekt koji je pripreman dugi niz godina financirala je talijanska vlada, a uključivao je otkup prostora i njegovo uređenje zahvaljujući kojem lovranski Talijani imaju atraktivno sjedište koje se može pohvaliti dvoranom za stotinjak gostiju, u kojoj je proteklog vikenda održan i program svečanog otvorenja.

Foto Luigi Opatija, Otvorenje novih prostorija DND Opatija, Zaje

U programu koji je vodio Mario Battifiaca nastupio je Makso Pavić i talijanska grupa lovranskog dječjeg vrtića, a pjesnikinja Marina Česen pročitala je svoju prigodnu pjesmu napisanu upravo za ovo događanje. Otvorenje novog prostora podržali su načelnik Lovrana Alan Sanković, predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić, generalni konzul Republike Italije u Rijeci Paolo Palminteri te predsjednik Izvršnog odbora Talijanske unije Maurizio Tremul.

Otvorenje je uveličao nastup Puhačkog orkestra Lovran koji izveli nacionalne himne Hrvatske i Italije te neslužbenu himnu Lovrana – legendarnu Toronjeru.

Nakon otvorenja, druženje je nastavljeno u hotelu Excelsior uz nastup Davida Danijela. Veliku fotogaleriju s otvorenja pogledajte na ovom linku

Foto Luigi Opatija, Otvorenje novih prostorija DND Opatija, Zaje

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!