FOTO: Zaključen Festival gitare – Nastupili Alfonso & Miguel Linares Flamenco Ensemble te Muriel Anderson i Duck Baker @ Kastav

Repertoar španjolskog ansambla koji je nastupio na najprestižnijim festivalima gitare u svijetu činila su uglavnom autorska djela temeljena na različitim flamenco stilovima, a Anderson i Baker prezentirali su fingerstyle tehniku koju je proslavio Chet Atkins.

Kastav – Festival gitare u sklopu Kastafskog kulturnog leta zaključen je sinoć na Crekvini nastupom atraktivne i egzotične glazbene poslastice – Alfonso & Miguel Linares Flamenco Ensemble okupio je šestero vrhunskih glazbenika koji su kastavsku publiku obradovali vrućim latinskim ritmovima.
Repertoar španjolskog ansambla koji je nastupio na najprestižnijim festivalima gitare u svijetu činila su uglavnom autorska djela temeljena na različitim flamenco stilovima, a u središtu cijele priče su gitarist Alfonso Linares i njegov brat Miguel na violi.

Nekoliko dana ranije prilično drugačiju glazbenu priču stvrili su Muriel Anderson, gitaristica i harfa-gitaristica te najcjenjenijih gitarista fingerstyle tehnike svoje generacije Duck Baker. Repertoar koji je počivao upravo na stilu sviranja gitare kojeg je proslavio Chet Atkins, a u naše krajeve doveo Damir Halilić Hal uz pomoć Tommyja Emmanuela oduševio je gledalište Crekvine, a fotogaleriju s ovog nastupa možete pogledati na ovom linku.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!