FOTO: Zakuhao se Chush-space

barufe_b_smOpatija – Čak pet pozornica i par kartica dugi line-up te preko tisuću posjetitelja brojčani je rezime prvog dana Barufa. Onaj dojmovni dio, usprkos sitnim zamjerkama kao što su cuga na bonove ili one kur…e trakice koje se ne mogu skidati dva dana, kaže da je na Barufama bilo jednostavno odlično.
copy-of-barufe-3
Oduševili su Pips, Chips i Videoclips, koji su pokazali da je postojalo vrijeme u kojem su znali stvarno i doslovno rokati, prije nego što su počeli s glazbenim izdrkavanjem. Odradili su izvrstan koncert u kojoj su prošli kroz najveće hitove benda (osim Dinamove himne, to bi već bilo neumjesno) kojim su podsjetili na dane ponosa i slave koje su najviše dotaknuli albumom ”Dernjava”.
Kompletan opus Pipsa, inače, može se kupiti na usb sticku za 150 kuna, što je odlična stvar, jer fanovima benda ostavlja mogućnost da izbriše dosadne nove albume i uživa u dobrim starim stvarima poput ”Poštara lakog sna”, ”Ljubavi”, ”Malene”…
Sve ostaje u obitelji, pa je kralj Utrina i Zapruđa, Dubravko Ivaniš, najavio svoju suprugu Yayu koja je stejdž zajahala nakon njega, praćena uigranim ”Jinxima”. Ima nešto u glazbi tog benda, koja je užasno zabavna – pa iako su čitavo vrijeme svirali jednu te istu pjesmu, vesele pop melodije rasplesale su i raspjevale čitavu publiku.
Na velikoj Ljetnoj nastupili su još i Kawasaki 3P, Avlijaneri, Nola, Sve Barabe Crew, Disco’n’action i Radikal Dub Kolektiv, a s manjih stedževa treba izdvojiti nastupe grupe Oružjem protivu otmičara, Dječaka, Carmine Puttane, demo bendova na šank stageu, dj-a kraj wc-a, te Beatles Revival Banda u parku…
copy-of-barufe1_25
Kako su protekle Barufe pogledajte u vezanoj foto galeriji.
.
Davor Žic
Foto: David Kurti

error: Content is protected !!