FOTO Zanimljivim programom obilježena ovogodišnja Andrejna @ Mošćenice

Otvorenje izložbe fotografija Oliviera Kumičića pod nazivom ‘Meštri i barka’ u kojoj je dokumentirana obnova tratarice Sv. Andrija zaokružio je ovogodišnji program. Kako je proteklo obilježavanje Andrejne provjerite u velikoj fotogaleriji.. .

Mošćenice – Katedra Čakavskog sabora Mošćeničke Drage i Radna grupa za proučavanje pomorstva i ribarstva organizirala je obilježavanje ovogodišnje Andrejne, svečanosti u čast svih generacija ribara i pomoraca našeg kraja, koja je održana restoranu Perun. Tom prilikom Robert Mohović predstavio će djelovanje radne grupe za proučavanje pomorstva i ribarstva katedre u 2018. godini na temu Mošćenička Draga i projekt Mala barka 2 te je skupa s kolegom Edvinom Rutarom održao interaktivno predstavljanje uz ispunjavanje upitnika ‘Ča sve imamo od maritimne baštine?’.

Draški načelnik Riccardo Staraj zahvalio se publici, organizatorima skupa i radnoj grupi na inicijativi i vrednovanju baštine. Tom prilikom je istaknuo da će projekt proširenja luke, omogućiti da se sama manifestacija digne na viši nivo te da ribari imaju gdje pristati obzirom da su trenutno raštrkani diljem KvarnerA, uz napomenu da je jako bitno za zajednicu ‘da se identitet ribarstva konačno vrati u Dragu’.

U prigodnom programu nastupila je Silvana Milotić Kožulova koja se predstavila s čakavskom poezijom, dok je program zaokružilo otvorenje izložbe fotografija Oliviera Kumičića pod nazivom ‘Meštri i barka’ u kojoj je dokumentirana obnova tratarice Sv. Andrija.

– Olivier Kumičić sjajno je dokumentirao proces nastajanja barke, a izložene fotografije su fantastične…Drago mi je da imamo kalafate u općini i da su svi autori s područja općine Mošćenička Draga te i budućnosti mogu računati na našu podršku, kazao je Staraj uz posebnu pohvalu Lorisu i Josipu Rubiniću koju su trataricu Sv. Andrija i obnovili.

Izložba se može pogledati u izložbenom prostoru, u prizemlju osnovne škole ‘Mošćenice’, do 5. siječnja 2019. godine svake subote i nedjelje od 15 do 17 sati, a za najavljene grupe prema dogovoru.

Zanimljivim Programom Obilježena Ovogodišnja Andrejna @ Mošćenice

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

error: Content is protected !!