FOTO Zanimljivom gastro pričom otvorena ‘Jesen u konobi Pescaria’ @ Mošćenička Draga

– Mislim da će ovakve večeri ne samo promovirati Pescariu i Mošćeničku Dragu, nego i potaknuti druge restorane da naprave nešto slično. Ako se rade ciljane manifestacije ove prirode mogu se privući brojni posjetitelji, napomenuo je Staraj. Kako je proteklo druženje u konobi Pescaria provjerite u fotogaleriji…

Mošćenička Draga – Prošlog vikenda u draškoj konobi Pescaria održana je prva eno i gastro priča objedinjena pod imenom ‘Jesen u konobi Pescaria’. Tom prilikom brojni posjetitelji koji su ispunili prostor konobe mogli su uživati u posebno, za ovu priliku, pripremljenom meniju u čijem je fokusu bio bakalar i losos, dok je vrhunska vina prezentirao istarski vinar Visintin.

– Za ovu priliku pripremili smo hladno predjelo s mariniranim bakalarom i carpacciom od lososa s emulzijom od limuna. Za toplo predjelo poslužene su tagliatelle s lososom na bijelo, dok je za glavno jelo bio poširani bakalar na posteljici od blitve i krumpira, a cijeli meni zaokružio je kolač od maruna. Također, točilo se vrhunsko vino Visinitin – Malvazija iz 2017. godine, Réserve Malvazija iz 2015., i muškat za desert, dok je za glazbenu kulisu bi zadužen Šehad Komić, kazao nam je vlasnik Pescarie Antoan Hrelja te dodao da je prvi u nizu evenata koji će se organizirati u narednom periodu.

– Ovisi kako će naši partneri vinari i dobavljači imati vremena, a nije isključeno da će se netko javiti i sam nakon ovog eventa, dodao je Hrelja.

Riccardo Staraj, načelnik općine Mošćenička Draga pozdravlja inicijativu Antoana Hrelje, s nadom da će se u narednom periodu i ostali ugostitelji u Mošćeničkoj Dragi uključiti u ovu inicijativu. Ističe da mu je drago da je vlasnik restorana realizirao ovu tematsku večer, te da su posjetitelji većinom mladi ljudi iz našeg kraja koji su prepoznali inicijativu.

– Iako je jako toplo vrijeme za drugu polovicu listopada malo je začuđujuće da je u ovo doba, osim unutarnjeg prostora restorana i kompletna terasa puna. Atmosfera je izvrsna, meni odličan i vrlo sam zadovoljan s izborom namirnica, a predjelo me oduševilo, dok je glazba dobro potkrijepila ovu ionako izvrsnu večer, istaknuo je Staraj te napomenuo da je ova večer dokaz da se gastronomija kroz turističku ponudu u Mošćeničkoj Dragi može prezentirati tijekom cijele sezone, pa i kad dođu hladniji dani.

– Mislim da će ovakve večeri ne samo promovirati Pescariu i Mošćeničku Dragu, nego i potaknuti druge restorane da naprave nešto slično. Ako se rade ciljane manifestacije ove prirode mogu se privući brojni posjetitelji, napomenuo je Staraj, dok je Hrelja pozivao kolege da se uključe i da zajednički naprave zanimljivu gastronomsku priču u Mošćeničkoj Dragi.

Zanimljivom Gastro Pričom Otvorena ‘Jesen U Konobi Pescaria’ @ Mošćenička Draga

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!