[FOTO/VIDEO] Započelo 7. izdanje utrke Inter cars Učka 2021., prijenos uživo počinje u 11 sati

– Utrke će se moći pratiti putem platforme Novinet.tv koja objedinjuje lokalne portale (Poduckun.net, Torpedo.media, Tunera.info, Bodulija.net, Lanterna-magazin.net) kao i putem Kanala Ri.

Veprinac – Oktanski šušur ponovo je ispunio Veprinac i obronke Učke na 7. izdanju utrke Inter cars Učka 2021. Natjecanje iz discipline Formula driver okupilo je 128 natjecatelja koji će se natjecati na legendarnoj učkarskoj stazi. Natjecanje je međunarodnog karaktera, boduje se za HAKS Kup Formule driver, te prvenstva Auto i karting lige Zapad HAKS-a te Auto i karting saveza Istre. Staza, od prije dvije godine produljena na 3.800 metara, sa startom u Veprincu, bit će na brzim i ravnim dijelovima usporena s devet šikana.

Svečanim otvaranjem u 11 sati najavit će se start prve bodovne vožnje, dok će oko 18 sati u Parku vozača najuspješnijima će biti uručena zaslužena sportska priznanja.

– Dugo smo bili u nedoumici dal da napravimo još jednu godinu pauze ili da nastavimo s natjecanjem što je u konačnici i presudilo. Iako smo odradili sve pripreme unaprijed, novodonesene mjere u našoj županiji ipak su nam malo poremetile planove, ali ju nismo otkazali. Neće nam biti lako i nadamo se da će na kraju završiti na dobrobit svih te da će sportaši biti zadovoljni, a tradicija nastavljena. Zahvaljujemo svima , prvenstveno gradu Opatiji i SSGO Opatije, koji su u našoj manifestaciji prepoznali dobru sportsku i turističku priču. Također, veliko hvala i najvećem sponzoru, tvrtki Intercars koja je i ove godine stala uz nas, a mi se nadamo da ćemo opravdati povjerenje i biti strpljivi dok se stvari ne vrate u normalu, kako smo i bili navikli, istaknuo je Igor Puž, predsjednik AK Opatija Motorsporta.

– Prometnica od Veprinca u smjeru vrha Učke, do skretanja za ex. Ina odmaralište bit će zatvorena za javni promet u nedjelju 18. srpnja od 7 do 19 sati. Alternativni put je Tunel Učka, a prilaz do vrha Učke je s istarske strane. S obzirom na epidemiološke mjere, u suradnji s riječkom zdravstvenom ustanovom Medris, u subotu od 15 do 19 sati organizirali smo brzo testiranje za sve sudionike i pratnju kojima je to potrebno, na njihov trošak, a utrke će se moći pratiti putem platforme Novinet.tv koja objedinjuje lokalne portale (Poduckun.net, Torpedo.media, Tunera.info, Bodulija.net, Lanterna-magazin.net) kao i putem Kanala Ri, poručila je, zaključujući susret s novinarima Martina Puž, predsjednica Organizacijskog odbora utrke.

Za kraj dodajmo da su uz glavnog pokrovitelja, tvrtku ‘Inter cars’ utrku podržali Grad Opatija, Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica grada Opatija, tvrtke Hyundai Afro, Octopus, 3t.cable, NEOprom, autolimarija Rubinić, Sekundar usluge, Pema, Puž auto, Thalassotherapia Opatija, IP studio, Bfactory, Martis, Auto Kras Istra, Banjole Assistance system, Automatic servis, Keramika Kos te stolarski obrt ProLes dok medijski pokrivaju regionalna platforma Novinet.hr koji uključuje portale, Poduckun.net, Torpedo.media, Tunera.info, Bodulija.net, Lanterna-magazin.net, kao i putem Kanala Ri na kojem će se prijenos moći pogledati od 15 do 17:45 sati.

 

error: Content is protected !!