FOTO: Započeo Kvarner Wine Fest – 500 vinskih etiketa u dvorani Marino Cvetković

Festival je u nedjelju otvoren od 12 do 20 sati i nudi bogat program zanimljivih radionica, predavanja i vrhunskih degustacija. Fotogaleriju s Kvarner Wine Festa pogledajte na ovom linku

Opatija – Prigodnim obraćanjem uzvanika danas je u Sportskoj dvorani Marino Cvetković svečano otvoren međunarodni festival vina i delicija Kvarner Wine Fest, na kojem će posjetitelji tijekom dva dana moći probati vina stotinjak izlagača iz trinaest zemalja, kao i razne autohtone delicije.

– U ime predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović zahvaljujem organizatorima na trudu i otvaram ovaj festival, živjeli! – riječi su kojima je izaslanik predsjednice Fedor Dorčić otvorio danas međunarodni festival vina i delicija Kvarner Wine Fest te istaknuo kako predsjednica nažalost nije mogla doći u Opatiju zbog izmještanja ureda u Osijek, ali pozdravlja sve izlagače te zahvaljuje organizatorima na trudu i energiji. Kazao je kako nije potrebno isticati značaj ovakve manifestacije za gospodarstvo te da su hrvatska vina poznata u cijelom svijetu.

Dobrodošlicu gostima i izlagačima, kao i čestitke organizatorima OFC agency uputio je i gradonačelnik Ivo Dujmić, koji je istaknuo zadovoljstvo što se jedna ovakva kvalitetna međunarodna manifestacija održava u Opatiji.

– Opatija organizira nekoliko manifestacija sa slovenskim Portorožom, a oni već niz godina imaju Festival penin na kojem predstavljaju vrhunske pjenušce i šampanjce te mi je izuzetno drago da i mi sada imamo ovaj festival vrhunskih vina. Organizatorima želim puno posjetitelja, izlagačima da se vrate kući s lijepim uspomenama iz Opatije te da ova manifestacija postane tradicionalna, kazao je gradonačelnik Dujmić.

– Uvijek mi je drago doći u Opatiju. Preko 500 vinskih etiketa na ovom festivalu zaista je impozantna brojka te čestitam organizatorima, ali i posjetiteljima koji će jednog dana moći reći da su bili na prvom izdanju Kvarner Wine Festa. Nedavno smo u ministarstvu prezentirali rezultate istraživanja razloga dolazaka turista u našu zemlju i moram istaknuti da je jedan od najvažnijih upravo eno i gastro ponuda, naglasila je pomoćnica ministra turizma Monika Udovičić.

Izlagače, posjetitelje i organizatore pozdravili su i zamjenik predsjednika Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Rijeka Zlatko Mičetić, predsjednik Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ-a Dalibor Šoštarić koji je prenio i čestitke župana Zlatka Komadine, predsjednik Bratovštine hrvatskih vinskih vitezova Ivo Delonga te predstavnik organizatora prokurist OFC agency Mladen Kranjčec.

– Zahvaljujem svim izlagačima što su prepoznali Opatiju i ovaj naš festival te želim dobrodošlicu svim posjetiteljima. Pripreme su bile dugotrajne i naporne te se nadam da ćete uživati i u ova dva dana probati neka vina koja još do sada niste imali priliku kušati. Također se nadam da će izlagači sklopiti i nove poslove, kao i da će se neka od vina izložena ovdje naći na vinskim kartama opatijskih restorana, kazao je Kranjčec.

Festival je u nedjelju otvoren od 12 do 20 sati i nudi bogat program zanimljivih radionica, predavanja i vrhunskih degustacija. Posjetitelje je jučer zabavljao The Mystic Rose Ensemble, a u nedjelju stiže i popularna klapa Kampanel. Ulaznice po cijeni od 70 kuna mogu se kupiti na ulazu u dvoranu, a povratna kaucija za degustacijsku čašu iznosi 30 kuna. U svim restoranima na području Opatije i okolice u kojima su postavljeni letci ili poster Kvarner Wine Festa dostupan je i besplatan prijevoz do dvorane na Kvarner Wine Fest i obratno zahvaljujući partneru RB auto. Kompletan program može se pogledati na službenoj stranici www.kvarnerwine.com.

Fotogaleriju s Kvarner Wine Festa pogledajte na ovom linku

Kristina Tubić / PodUčkun.net
Foto: PodUčkun.net

error: Content is protected !!