FOTO: Zastava i spomenica 128. brigade predani Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja @ Rijeka

svecana_predaje_zastave_projekcija_filma_128_brigada_2015_rijeka (1)

Pomorski i povijesni muzej niz godina prikuplja materijale vezane uz Domovinski rat, koji će postati dio buduće zbirke Domovinskog rata, čije se otvaranje očekuje uskoro. Fotogaleriju svečanosti pogledajte na ovom linku

svecana_predaje_zastave_projekcija_filma_128_brigada_2015_rijeka (2)

Rijeka – U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci nedavno je održana projekcija dokumentarnog filma “Domovinski rat i 128. brigada HV-a” autora Petra Trinajstića, riječkog fotografa i publicista. Uoči filma, predstavnici Grada Rijeke i Udruge 128. brigade HV “Sveti Vid” muzeju su uručili ratnu zastavu i odlikovanje Red “Nikole Šubića Zrinskog” 128. brigade HV, koji će postati dio stalnog postava budućeg muzeja Domovinskog rata.

Ravnateljica Muzeja Tea Perinčić zahvalila se Udruzi 128. brigade HV-a na uručenoj zastavi i odlikovanju. Pomorski i povijesni muzej niz godina prikuplja materijale vezane uz Domovinski rat, koji će postati dio buduće zbirke Domovinskog rata, čije se otvaranje očekuje uskoro, dok je predsjednik Udruge 128. brigade HV-a Nenad Bukvić podsjetio je kako se pod stijegom, koji je prilikom ove svečanosti prepušten muzeju, borilo nekoliko tisuća ljudi iz Primorsko-goranske županije.

svecana_predaje_zastave_projekcija_filma_128_brigada_2015_rijeka (3)

Film “Domovinski rat i 128. brigada HV-a” traje 60 minuta i obuhvaća razdoblje 1991. do 1995. godine, kako je kazao autor filma Petar Trinajstić, film je nastao u sklopu priprema za izdavanje monografije o 128. brigadi uoči 25. godišnjice njezina osnutka.

Prije svečanog čina dodjele stijega i spomenice muzeju gradonačelnik Obersnel je u društvu Erika Fabijanića, Nenada Bukvića i pripadnika 128. brigade razgledao izložbu ‘Ratne boje’ kroz koju su ih proveli autori, kustos Ivo Mileusnić i kolekcionar Damir Batistić.

Fotogaleriju svečanosti pogledajte na ovom linku

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!