FOTO: Zašto treba prati ruke i kako biti dobar kod doktora naučili su brojni mališani na Dječjem danu zdravlja @ Matulji

Udruga Žmergo predstavila je važnost uravnotežene prehrane uz pomoć „čarobne bicikle koja miješa smoothie“, a još nešto o zdravim namirnicama kazala je udruga Foliot koja je omogućila posjetiteljima da postanu „Zeleni Masterchef“. Veliku fotogaleriju s Dječjeg dana zdravlja pogledajte na ovom linku.

Matulji – Brojni mališani i njihovi roditelji „nagurali“ su se prekjučer ujutro u centar primarne zdravstvene zaštite u Matuljima, no, srećom, razlog ove navale u prostor posvećen medicini nije epidemiološke prirode, već reakcija na zanimljiv i edukativan program Dječjeg dana zdravlja koji se održao u matuljskoj zdravstvenoj ustanovi.

Djeca su tako imala priliku naučiti brojne zdrave navike – Teatar Mali grad na čelu s Kristijanom Ugrinom predstavom „Bonton ili kako pristojno provesti dan“ objasnio im je čemu služi žlice, zašto treba prati ruke i češljati se te što znači pristojno ponašanje.

Udruga Žmergo predstavila je važnost uravnotežene prehrane uz pomoć „čarobne bicikle koja miješa smoothie“, a još nešto o zdravim namirnicama kazala je udruga Foliot koja je omogućila posjetiteljima da postanu „Zeleni Masterchef“.

Osim usvajanja zdravih navika, djeca su imala priliku i upoznati se sa zdravstvenim stručnjacima – u društvu medvjedića saznali su kako treba biti dobar kod doktora, a u u akciji nazvanoj „Mirišljavi i zdravi zubi“ na zubarskoj stolici „provozala“ ih je mr. sc. Darija Simčić.

Pogledajte veliku fotogaleriju s Dječjeg dana zdravlja na ovom linku.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!