FOTO: Zatulil je Antonjski rog i počel je Pust va Kastve – Predstavljena četiri ovogodišnja mesopusta

FOTO: Zatulil je Antonjski rog i počel je Pust va Kastve – Predstavljena četiri ovogodišnja mesopusta

Foto: Damirov foto kantunić

Ključeve grada od zamjenika gradonačelnika Deana Jurčića preuzela je nova, maškarana gradonačelnica – Sandra Srdoč iz Pusnog odbora Jurčići.

Kastav – Peto godišnje doba stiglo je i u Kastav. Pod gradskom ložom zatulio je Antonjski rog, a programom istog imena i službeno je započeo Pust va Kastve. Ključeve grada od zamjenika gradonačelnika Deana Jurčića preuzela je nova, maškarana gradonačelnica – Sandra Srdoč iz Pusnog odbora Jurčići, koja je predstavila i novog pusta „od Jurčić“ koji nosi ime Pasja prkja, a motiviran je nedavno otvorenim parkom za pse u ovom naselju.

Svog su Pusta predstavila i ostala tri pusna odbora na kastavskom području. Pusno društvo Rubeši tako se bacilo u „zdrav život“ nakon razdoblja blagdanskog hedonizma, a kao glavni trener vodit će ih Pust Sportašina.

Sport je bio na pameti i članovima Pusnog odobra Spinčići, koji su svojem Pustu nadjenuli ime Investitorić Olpić, a on im je zauzvrat obećao sagraditi sportski kamp Spinčićevo i stadion Marakanu, ali i niz infrastrukturnih objekata, od pruge do žičare.

Mještane Trinjastića muče ipak neki drugi problemi, koji se svode na gospodarenje otpada. Naime, nakon što je matuljski deponij zatvoren, a Matulji dobili novi sustav gospodarenja otpada, dio mještana odlučio se smeća rješavati u susjednim Trinajstićima, pa je zbog toga pusni odbor svome mesopustu dao ime Osojnica Trinajstić.

U programu Antonjskog roga, koji je vodila Nina Dukić Srok, nastupila je Spinčićeva muzika i gosti Škoromati iz Podgrada i Kulturno-turistično društvo Topolc, a za dobro raspoloženje pobrinula se Udruga Belica izvrsnim kuhanim vinom.

Veliku fotogaleriju s preko sto fotografija pogledajte u nastavku teksta…

Zatulil Je Antonjski Rog I Počel Je Pust Va Kastve – Predstavljena četiri Ovogodišnja Mesopusta

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

error: Content is protected !!