FOTO: Završen Gast expo 2011. @ Opatija

gast_expo_2001_2-1…osim 300 porcija fritaje, izabrano je i najbolje novo vino koje će tek izaći na tržište, foto galeriju drugog dana manifestacije, te pripremu ‘vele fritaje’ pogledajte na ovom linku
…’Kvarner Expo 11′ počinje u srijedu, 20. travnja i trajati će do kraja tjedna…

Opatija – Još jedno izdanje sajma Gast expo privedeno je kraju, no već ovog tjedna na istom mjestu, opatijskoj Slatini, očekuje vas još jedna tradicionalna manifestacija, izložba proizvođača suvenira Hrvatske – Kvarner expo.
Posebnost ovogodišnjeg Gast expa bilo je ocjenjivanje mladih vina – tzv. ”prvi pljesak”, što znači i prvi izlazak mladih vina na tržište. Zlatno priznanjem za vino, od ove godine, mogu se pohvaliti Chardonnay 2010 – OPG Peter Poletti i Malvazija istarska 2010 – Vina Ritoša.
Također, osim predstavljanja i ocjenjivanja novih vina, proteklog vikenda održao se je gastronomski ‘’show”, odnosno priprema vele fritaje s šparogama, pršutom i škampima, a 300 prodanih porcija dovoljno govori o zanimanju publike za ‘dobar pijat’.

Zdravi mesni proizvodi Bregi

Zdravi mesni proizvodi Bregi


U organizaciji Ugostiteljske škole Opatija i ugostitelja liburnijskog zaleđa, na sajmu se je prezentirala i ‘Cesta domaće hrani’, te projekt ‘Iz padela naših nona’, tijekom kojega su posjetitelji sajma mogli degustirati različita jela liburnijskog zaleđa.
Ove godine već osmi puta zaredom održava se u Opatiji izložba proizvođača suvenira Hrvatske, službeno otvaranje izložbe predviđeno je u srijedu 20. travnja u 12,00 sati.
Prilikom samog čina otvaranja izložbe bit će upriličena modna revija Goranskih vunarica a otvorenje izložbe svojim će prisustvom uveličat i opatijske klape. Kao piće dobrodošlice za uzvanike biti će serviran poznati pjenušac ovoga kraja ”Bakarska vodica“.
Za vrijeme trajanja izložbe predviđen je okrugli stol na temu ”Povijesna vrijednost , dizajn i ambalaža – preduvjet za uspješan plasman suvenira“, koji će se održati u kongresnoj sali hotela ”Palace“ preko puta same izložbe u četvrtak 21. travnja 2011. godine sa početkom u 11,00 sati.
Ocjenjivačka komisija kao i prethodnih godina izvršiti će izbor najkvalitetnijih i najoriginalnijih suvenira, u tri kategorije i to: Prehrambeni suvenir, Uporabni predmet ili suvenir i Umjetnički dekorativni suvenir, a jedan od prvonagrađenih u navedene tri kategorije biti će Grand – prix, odnosno pobjednik ‘Kvarner Expo 11’. Turistička zajednica Kvarnera posebno će nagraditi suvenir koji na najorginalniji način predstavlja područje Kvarnera.
Kao trajan proizvod svake dosadašnje izložbe i ove će godine biti izrađen Katalog izložbe ‘Kvarner expo 11’ u kojem će na prigodan način biti predstavljeni svi izlagači i njihovi proizvodi. Katalog se distribuira na više od tisuću adresa diljem Hrvatske a služi kao poveznica između onih koji suvenire proizvode i onih koji će suvenire prezentirati i omogućiti njihov plasman.
Radno vrijeme izložbe je: srijeda, 20. travnja, od 12,00 do 20,00 sati; četvrtak, 21. travnja i petak 22. travnja, od 10,00 do 20,00 sati te subota, 23. travnja, od 10,00 do 16,00 sati.
Foto galeriju možete pogledati na ovom linku
Liburnija.net. Prvi pljesak za nova vina @ Opatija

Liburnija.net. Prvi pljesak za nova vina @ Opatija


Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Foto: David Kurti
Vezane vijesti:
FOTO: Otvoren Gast expo 2011. @ Opatija
Počinje Gast Expo 11 @ Opatija
FOTO: Svečano otvoren Gast Expo 2010.
Gast Expo 2010.@ Opatija
FOTO: Nagrađeni najbolji suveniri
___________________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!