FOTO Završen ITF 54. Internacionalni turnir veterana Opatija 2018. @ Opatija

Finalist Rene Puharić i pobjednik Loibl Herbert (Austrija)

U nastavku teksta pročitajte rezultate s ovogodišnjeg turnira, a veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

Marija Kusanović pobjednica u kategoriji +65

Opatija – Jedan od najdugovječnijih veteranskih teniskih turnira na svijetu, a svakako s najdužom tradicijom u Hrvatskoj, doživio je svoje 54. izdanje. Na terenima Teniskog Kluba Opatija i Kvarnera od 20. do 25. kolovoza okupilo se 112 tenisača i tenisačica iz 27 država i to Australije, Austrije, Belgije, BiH, Bugarske, Češke, Francuske, Velike Britanije, Njemačke, Grčke, Mađarske, Italie, Luxemburga, Moldavije, Novog Zelanda, Poljske, Rumunjske, Rusije, Slovenije, Srbije, Slovačke, Švicarske, Tahitija, Turske, Ukraine, USA i Hrvatske.

Nastupili su u osam muških i četiri ženske kategorije od +40 do +75 godina. Naš klub prezentiralo je deset takmičara i to osam tenisača i dvije tenisačice. Kod tenisača: Carlo Giuseppe Cattinari i Zoran Stojanović u kategoriji +40, Rene Puharić, Igor Lovrinov, Anton Seccareccia i Davor Kostelić u kategoriji +55, Ante Žedelj i Branko Pizzul u kategoriji +70.

Carlo Giuseppe Cattinari pobjednik u najmlađoj kategoriji +40.

Kod tenisačica Vara Kučić i Marija Kusanović u kategoriji +65. Za istaknut je svakako da je naša Vera Kučić bila najstarija tenisačica i nastupala je u nižoj dobnoj kategoriji. Organizacijski i sportski svakako jedan od najuspješnijih turnira posljednjih godina. Imamo dva pobjednika i jednoga finalistu. Pobjednike Mariju Kusanović i Carla Gouseppe Cattinaria, te finalistu Renea Puharića.

U kategoriji +40 Zoran Stojanović zauzeo je 3. mjesto (Round Robin sistem), Igor Lovrinov i Anton Seccareccia 1. kolo, Davor Kostelić 2. kolo u kategoriji +55, Branko Pizzul 1. kolo, a Ante Žedelj 2. kolo u kategoriji +70, te Vera Kučić 2. kolo u kategoriji +65 godina.

U kategoriji gospoda +45 pobjednik je Emil Egerer (Njemačka), a kod dama Courtadin Sorin Sophie (Francuska). Kuriozitet je da je 1987. godine otac Emila Egerera bio pobjednik turnira u istoj kategoriji. U kategoriji +50 pobjednik je Eberl Bernd (Austrija) i Scialpi Carola (Italija) kod dama, u kategoriji +55 Loibl Herbert (Austrija), kategoriji +60 Brino Franco (Italija) i Diem Cornelia (Austrije), u kategoriji +65 gospoda Haupt-Buchenrode Alex (Austrija), Barrett Bruce (USA) u kategoriji gospoda +70, te Fabian Zlotan (Mađarska) u kategoriji +75.

Osim glavnog turnira u pojedinačnim kategorijama, odigrano je jako puno mečeva u parovima, mix parovima i utješnim consolation kategorijama. Bio je to turnir s cjelodnevnom igrom, čak i do 23,30 sati u ponedjeljak. Naporno uz gotovo tropsku vrućinu, ali jako lijepo sportsko druženje veterana iz cijeloga svijeta. Opatija se još jednom dokazala kao dobar domaćin u sportskom smislu, ali i u turističkom i ugostiteljskom djelu, a naši gosti bili su zadovoljni pruženim. Vidimo se i dogodine na jubilarnom izdanju turnira.

Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

Pogled na 26 zastava zemalja sudionika turnira

Tekst i foto: Miloš Vrenc / PodUčkun.net

error: Content is protected !!