FOTO: Završen ITF Futures teniski turnir ‘Istarska rivijera Opatija 2016.’

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rezultatski glatko sa 6:1, 6:1 naslov ITF Futures Istarska rivijera Opatija 2016. osvojio je Rumunj Dragos Dima. Nekoliko fotografija s turnira pogledajte na ovom linku

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Opatija – Nakon 34 godine ponovno je održan profesionalni teniski turnir Istarska rivijera. Serija od četiri turnira stara je 44 godine, a danas je to turnir iz ITF serije Futures, jedan od najbrojnijih po broju takmičara. Serija je to turnira na kojima se stječu prvi profesionalni bodovi za ulazak na elitnu ljestvicu svjetskih tenisača, a nagradni fond turnira iznosio je 10 tisuća dolara.

– Turnir je trajao osam dana, od 19. do 26. ožujka, dok je u glavnom turniru bilo mjesta samo za 32 tenisača. Kroz kvalifikacije se 119 tenisača borilo za osam mjesta u glavnom turniru, a ukupno je odigrano 142 susreta, 111 u kvalifikacijama i 56 u glavnom turniru, te 31 u igri parova. Ukupno 135 tenisača nastupilo je na terenima teniskog kluba Kvarner u Marčeljevoj Dragi i na terenima Gorovo u Opatijii, a bilo je zastupljeno 25 zemalja: Rusija, Norveška, Švicarska, Španija, Austrija, Srbija, Poljska, Slovenija, Italija, Rumunjska, Njemačka, Crna Gora, Brazil, Kanada, Češka, Belgija, Liphenštajn, Mađarska, Velika Britanija, Bosna i Hercegovina, Sjedinjene Američke Države, Makedonija, Slovačka, Argenitna i naravno Hrvatska, kazao nam je Miloš Vrenc ispred organizatora.

Vrhovni sudac bila je opatijka Adelka Činko, a suci Anton Činko, Alex Humski, Ivan Gudelj, Mateo Papić i Damir Benić, svi iz našeg okruženja te Damir Hizak iz Varaždina i Vedran Knežević iz Zagreba.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– U finalnom susretu sastali su se Nino Serdarušić (Zagreb/Umag), koji je uz pozivnicu nastupio direktno u glavnom turniru i Rumunj Dragos Dima 7. nositelj turnira. Rezultatski glatko sa 6:1, 6:1 naslov ITF Futures Istarska rivijera Opatija 2016. osvojio je Dima. Mlađi Serdarušić odigrao je lijepi i kvalitetni susret, pun teških i brzih izmjena, s izvrsnom pokretljivošću oba tenisča. Dima nije lako došao do naslova. Tek nekoliko neforsiranih grešaka Dime, izvrstan beckhend udarac i veće iskustvo presudilo je u susretu. Mislimo da Nino može biti zadovoljan svojim igrama i nastupom u Opatiji. Tomislav Draganja i Nino osvojili su naslov u igri parova. U Hrvatskom finalu pobijedili su braću Ivana i Mateja Sabanov rezultatom 6:4; 7:6(10). Iz našeg Kluba na turniru su u kvalifikacijama nastupili: Nemanja Kralj i Matija Žugić iz akademije Pilić, te Andrej Omeragić, Marko Boltužić, Karlo Kajin i Ivor Eržišnik. Matija, kome su samo 14 godina, u susretu sa Austrijancem Schranzem zaokupio je pažnju svih prisutnih. Samo je Ivor prošao prvo kolo kvalifikacija. Zaustavljen je u 3. kolu od Rumunja Borze. Šteta, bio je na pragu ulaska u glavni turnir. Tri susreta u dva dana, umor a ne kvaliteta učinili su svoje. Kao organizatori iskoristili smo pravo na jedno mjesto uz pozivnicu za nastup u glavnom turniru. Naš najbolji tenisač Dino Bonetta nastupio je i izgubio u 1. kolu od 10 godina starijeg Rumunja Vasile Antonescua rezultatom 6:4; 6:4. Pomanjkanje iskustva bilo je presudno u ovome susretu. Dino može bit zadovoljan svojim nastupom, te se nadamo da će ovo biti podstreh u njegovoj budućoj teniskoj karijeri, dodao je Miloš Vrenc.

Tenis Klub Top Spin iz Zagreba izvrsni je organizator serije od ćetiri turnira Istarske rivijere 2016. Uz Rovinj, Poreč i Pulu, Tenis Klub Opatija bio je suorganizator turnira u Opatiji.

Svjesni smo da bez karizme i imena teniske legende Nikole Pilića i velike pomoći Grada Opatije, ne bismo mogli organizirati ovako zahtjevan turnir. Dobra i tečna organizacija, uz samo jedan kišni dan, razlog je zadovoljstva svih nas, uz želju i nadu da i 2017. godine ponovno budemo domaćini turnira, zaključio je Vrenc.

Nekoliko fotografija s turnira pogledajte na ovom linku

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

N. Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: Miloš Vrenc

error: Content is protected !!