FOTO: Završen LFF: žiri nagradio ‘Potrošene’, a publika ‘4. majmuna’ @ Ičići

lff_liburnia_film_festival_2014_pips_cips_video_clips

Dvije nagrade dobili su autori filma ”Ljubavna odiseja” – Boudewijn Koole nagrađen je za montažu, a Tatjana Božić proglašena je najboljom redateljicom. Za najbolji zvuk nagrađen je Marko Pelaić za film ”Ovrha”, a najboljim snimateljem proglašen je Lovro Čepelak za film ”Maslačak”. Doks ”Mula, skupina korijenja svezanih zajedno” nagrađen je za najbolji regionalni film, a posebno priznanje žirija dobio je ”Povratak posljednjeg” Igora Paulića. Fotogaleriju s posljednjeg dana ovogodišnjeg LFF-a pogledajte na ovom linku

lff_liburnia_film_festival_2014_pips_cips_video_clips_1

Ičići – Dodjelom nagrada i revijalnim programom završen je sinoć u ičićanskoj lučici 12. Liburnia Film Festival. Najboljim filmom prema odluci žirija proglašeni su ”Potrošeni” Boruta Šeparovića, dok je publika svoje glasove u najvećoj mjeri dala filmu ”4. majmun” Hrvoja Mabića.

Dvije nagrade dobili su autori filma ”Ljubavna odiseja” – Boudewijn Koole nagrađen je za montažu, a Tatjana Božić proglašena je najboljom redateljicom. Ova nagrada dodjeljuje se u suradnji s Institutom dokumentarnog filma (IDF) iz Praga, što će Božićki omogućiti direktan ulazak na program za razvoj projekata Ex Oriente Film sa svojim sljedećim filmom. Za najbolji zvuk nagrađen je Marko Pelaić za film ”Ovrha”, a najboljim snimateljem proglašen je Lovro Čepelak za film ”Maslačak”.

Dvije nagrade pripale su i filmovima iz regionalnog programa. Doks ”Mula, skupina korijenja svezanih zajedno” nagrađen je za najbolji regionalni film što redateljici Sabini Mikelić osigurava direktan ulaz i 50 posto popusta na participaciju za program BDC Discoveries koji osigurava Balkan Documentary Centre iz Sofije, a posebno priznanje žirija dobio je ”Povratak posljednjeg” Igora Paulića.

lff_liburnia_film_festival_2014_pips_cips_video_clips_2

Zadnje večeri, sinoć, prikazani su filmovi izvan konkurencije, nastali u produkciji Restarta, među kojima je bilo iznimno zanimljivih ostvarenja koja su mogla i kotirati za glavne nagrade, kao što je to ”Posljednji splavar” Drage Toromana, s kojim su veliko platno u lučici podijelili ”Starci” Anje Strelec i Tomislave Jukić, ”Neke stvari ne treba sakriti” Lidije Špegar, ”Moj zanat” Mladena Matičevića, te film nastao u Restartovoj Školi dokumentarnog filma – ”Svaki dan je Božić” Ante Zlatka Stolice.

Program je završen koncertom popularne zagrebačke grupe Pips, Chips & Videoclips. Fotogaleriju s posljednjeg dana ovogodišnjeg LFF-a pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!