FOTO: Završen prvi vikend Marunade – Feštalo se uz dobru glazbu, dobro društvo i dobre kolače @ Liganj

marunada_liganj_2015_mustafi_gali_fešta_2015_1

Inače, ove godine maruna je više što je to bilo uobičajeno proteklih godina, budući da su mjere za zaštitu ove autohtone sorte od nametnika, dale prve rezultate. Marun se prodavao po cijeni od 50 kuna za kilogram, odnosno 15 kuna za mjericu. Veliku fotogaleriju s fešte u Lignju pogledajte na ovom linku

Grupa Gali

Grupa Gali

Liganj – Završen je prvi feštarski vikend ovogodišnje Marunade, koja je nakon otvorenja u Lovranu, poslijepodnevni i večernji program sinoć i preksinoć preselila u Liganj.

Prvog dana posjetitelje su zabavljali DJ Vedran i Tamburaški sastav Arija iz Senja, Grupa Pešekani i Ausswinkl Muzikanti, a večer su izvrsnom i nadahnutom svirkom začinili Mustafi i Gali. Jučer je, pak, uz malo više kišnih kapi, jutarnju šihtu ipak odradila uigrana ekipa Kokonić i Makso pojačaja Edijem Lazarićem, poslijepodne je, u skladu s vremenom nastupila klapa ”ciklonalnog” imena Nevera, a večernji dio, ipak daleko od obale, odradio je Lungomare band.

Mustafi u akciji...

Mustafi u akciji…

Uz tradicionalnu ponudu maruna, slastica od maruna, domaćih jela s marunima i bez maruna, kao i ostalog ića i pića, Liganj je goste dočekao i s jednako tradicionalnom etno-izložbom i izložbom gljiva. Inače, ove godine maruna je više što je to bilo uobičajeno proteklih godina, budući da su mjere za zaštitu ove autohtone sorte od nametnika, dale prve rezultate. Marun se prodavao po cijeni od 50 kuna za kilogram, odnosno 15 kuna za mjericu.

Idućeg vikenda, 17. i 18. listopada, glavni domaćin Marunade bit će Dobreć, iako će se dobar dio programa održavati i u Lovranu, gdje je u jutarnjim satima subote predviđen sajam robe široke potrošnje uz ponudu maruna i slastica od maruna, a navečer koncert podrške Lovranskom muzičkom festivalu u Klubu mladih Lovran. Između ta dva događanja, na Dobreću će u 16 sati zasvirati izvorna, stara postava Mustafa, a u večernjim satima, oko 22 sata, na pozornicu stupaju Edi Morozin i Banditi. U nedjelju, 18. listopada, dobrećanski program počinje od 11.30 sati, a u njemu nastupaju Puhački orkestar Lovran, Mali čakavci, Okrugli muzikanti show iz Slovenije te Grupa Point.

Veliku fotogaleriju s fešte u Lignju pogledajte na ovom linku

marunada_liganj_2015_mustafi_gali_fešta_2015_3

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!