FOTO: Završena izložba Kamelije Opatijske rivijere @ UP Juraj Šporer

Posjetitelji su mogi svojim glasovima izabrati najljepšeg među 64 cvijeta kamelije izložena u paviljonu, a nakon tri dana najviše je glasova osvojila kameija Antonije Cvetković, iza koje su slijedile Mirjana Mendrila i Darko Kumičić.

Opatija – Dodjelom nagrada najboljima završena je jučer u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer izložba Kamelije Opatijske rivijere u organizaciji Udruge ljubitelja kamelija ”Iginio Scarpa”.

– Mislim da je ove godine bilo daleko više prijavljenih kamelija nego što smo ih imali na prethodnim izložbama te mogu reći da smo bili donekle i iznenađeni brojem cvjetova koji su pristigli na izložbu, iz svih dijelova Opatijske rivijere, kazala je tajnica Udruge Marija Šprajc.

Među 24 fotografije drveća i cvijeća svoje je favorite izabrao stručni žiri – najljepše cvjetove imali su Darko Kumičić, Željka Marjanović i Ljubica Filipović, a najljepša stabla Marija Sinčić, Grand hotel 4 opatijska cvijeta te Bruno Starčić. Posjetitelji su mogi svojim glasovima izabrati najljepšeg među 64 cvijeta kamelije izložena u paviljonu, a nakon tri dana najviše je glasova osvojila kameija Antonije Cvetković, iza koje su slijedile Mirjana Mendrila i Darko Kumičić.

– Ovo je četvrta godina u kojoj dobivam neku nagradu, bilo je tu i drugih i trećih mjesta, ali i prvih nagrada kako publike, tako i žirija. Koja je tajna u njegovanju kamelija? Radi se samo o ljubavi koju im se mora pružiti. Kamelije su kao živa bića, potrebno je s njima pričati i ponekad ih i pomilovati, kazala je Cvetković.

Posebno su nagrađeni i dječji radovi na temu kamelija – prvo mjesto osvojila je Iris Matulja, drugo skupni rad Anje Marković i Ivana Facana, a treće mjesto skupni rad Sandre Vučak, Ive Mršić, Adriane Šošič, Nike Levak i Karle Kuhar, dok su posebnom nagradom žirija nagrađene Japanke Petre Deranja i Patrika Miletića.

[nggallery id=685]

Davor Žic / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net