FOTO: Završena manifestacija Naš svijet je glazba

liburnijanet-nas-svijet-je-glazba-2011…koncert su održali Puhački orkestar Lovran te članovi tri orkestra iz Slovenije, Mađarske i Italije…
…jučer je održan završni koncert u Lovranu, a fotografije s manifestacije pogledajte klikom na ovaj link

Opatija, Lovran – Nekoliko stotina prolaznika, i gotovo jednako toliko glazbenika, okupilo se jučer poslijepodne u parku Angiolina, a povod druženju koje je ”odzvanjalo” čitavom Opatijom bio je zajednički koncert četiri puhačka orkestra koji sudjeluju u ovogodišnjem festivalu ”Naš svijet je glazba”.
Festival se ove godine održava 19. put zaredom, a tijekom tri dana održavanja brojne koncerte u Opatiji i Lovranu odsvirali su članovi Puhačkog orkestra Lovran, te još tri orkestra limene glazbe – Banda Musicale Citta di Staffolo iz Italije, Koszeg varos Fuvozenekara iz Mađarske i Pihalni orkestar Kapele iz Slovenije.
liburnijanet-nas-svijet-je-glazba-2011-13
– Bujica glazbenika – najbliži je opis sceni koja se jučer dogodila u Lovranu i Opatiji. Naime, nakon subotnjih uspješnih koncerata u Opatiji i Lovranu, 19. po redu festival puhačkih orkestar “Naš svijet je Glazba” priveden je kraju na najbolji mogući način – zajedničkom izvedbom koračnica četiri zemlje sudionice. Jer, iako nas jezik razdvaja, glazba je onaj zajednički nazivnik koji nam omogućava komunikaciju i druženje. Megaorkestar od oko 200 članova daleko se čuje, a promocija turizma u krajevima iz kojeg oni dolaze – još dalje. Mi kao organizatori, članovi Puhačkog orkestra iz Lovrana, iznimno smo zadovoljni događajem. S druge strane izvođači – orkestri iz Italije, Mađarske i Slovenije, oduševljeni su ambijentom i prijemom Liburnijske rivijere. Nema druge nego s nestrpljenjem čekati 2012. i jubilarno 20. izdanje festivala, kazao nam je David Kurti, iz Puhačkog orkestra Lovran.
Najatraktivniji dio festivala održao se jučer, u 10 i 30 sati kada su svi sudionici zajedno mimohodom krenuti prema Slatini gdje su održali zajednički koncert. Ovo je ujedno bila jedinstvena prilika da se čuje i vidi kako izgleda i zvuči orkestar sastavljen od preko 200 članova iz četiri europske zemlje.
Fotografije s manifestacije pogledajte klikom na ovaj link
Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Vezane vijesti:
Naš svijet je Glazba @ Opatija, Lovran
___________________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!