FOTO: Završena Surfmania 2010. @ Volosko

liburnijanet_surfmania_iii_volosko…članovi vološćanskog DSNM-a osvojili su prva dva mjesta na ovogodišnjoj Surfmaniji…
…u nastavku teksta pogledajte u velikoj foto galeriji koju smo pripremili za vas…

Volosko – Društvo sportova na moru Volosko – članovi Sekcije jedrenja na dasci proteklog su vikenda, od 03. do 05. rujna organizirali posljednju regatu ove sezone u jedrenju na dasci – Neolimpijska daska – disciplina slalom pod imenom Volosko open 2010 – Surfmania III.
Za razliku od Surfmanie II koja nije održana radi nedostatka vjetra, organizatori Surfmanie III su imali više sreće. Od maksimalno predviđenih dvadeset jedrenja održano je njih osam po tramontani jačine od 14 – 18 čvorova što je dovoljno da regata bude pravovaljana. Svih osam jedrenja održano je u subotu dok je u nedjelju vjetar ponovno iznevjerio svojom snagom nedostatnom za dalnje održavanje takmičenja.
Od 20 prijavljenih takmičara iz Hrvatske, Italije i Slovenije članovi DSNM-a ”Volosko“ su se najbolje snašli tj. iskoristili prednost domaćeg terena i zauzeli slijedeća mjesta: prvo mjesto – Enrico Marotti (DSNM ”Volosko“), drugo mjesto – Ljudevit Krpan (DSNM ”Volosko“, treće mjesto Kristijan Dubravčić – DSNM “Volosko”.
– Kako je regatom Volosko Open 2010 – Surfmania III završena serija od tri predviđena takmičenja za Kup Volosko 2010, dobili smo ukupnog pobjednika za 2010. godinu, a to je Ljudevit Krpan (DSNM ”Volosko), dok su drugo i treće mjesto redom zauzeli: Igor Bakota (DSNM ”Volosko“) i Alexis Bruno (LNI Albisola- Italy), kazao je Fernando Kirigin, organizator Surfmanie.

Liburnija.net: I jedna zajednička za kraj...

Liburnija.net: I jedna zajednička za kraj...


Kako je Surfmania izgledala kroz objektiv službenog fotografa regate, možete saznati, ako zavirite u našu foto galeriju koja je nalazi na ovom linku.
N. Cvjetović / Liburnija.net
Foto: Fernando Kirigin / DSNM Volosko

error: Content is protected !!