FOTO: Završeno drugo izdanje Excluive auto moto showa @ Tower centar

RimacEAMS

Interes je bio dvostruko veći nego prošle godine i nadmašio sva očekivanja organizatora. Ukoliko je uopće postojalo pitanje o potrebi ovakvog događaja nevjerojatna posjećenost ovogodišnje Exclusive Auto Moto Showa zasigurno ukazuje na odgovor.

Rijeka – Nakon najvećih svjetskih auto show manifestacija i hrvatska publika dobila je šansu protekla četiri dana vidjeti i isprobati ovogodišnje novitete na riječkom Exclusive Auto Moto Showu koji se ove godine uz nezapamćen interes održao po drugi puta na trećem katu Tower Centra. U organizaciji agencije Klik marketing i Udruge Auto staza Grobnik na prostoru od 3000 kvadrata sudjelovalo je 30tak izlagača a izloženo je preko 100 vozila od kojih su neka bila prvi put viđena u Hrvatskoj.

Rimac automobili, poznati po izumu prvog hrvatskog električnog superautomobila, svjetski poznatog Concept One, svoje su glavne pulene (Concept One i Greyp Bike) po prvi puta skupa prezentirali upravo riječkoj publici na drugom izdanju Exclusive Auto Moto Showa koj se od 3. do 6. travnja održao u Tower Centru Rijeka. Hrvatsku premijeru je na Exclusive Auto Moto Showu u Rijeci imao i Hyundai i10 kojeg se prvi puta moglo vidjeti upravo u sklopu ovog sajma gdje ga je predstavio Afro Hyundai.

otvorenjeEAMS

Osim Rimca i Hyundai i10 pažnju je plijenila Opel Cascada, koja je od ovog tjedna napokon dostupna i za hrvatsko tržište a veliki interes posjetitelja vladao je i za novim Golfom 7 i DOK-ING električnim autom. Gotovo svi posjetitelji fotografirali su se uz Jaguar F-Type i druga ekskluzivna vozila poput Lamborghini Murcielaga, Diabla…

Ove godine ponuda showa je dopunjena i s poznatim brendom Vulkal koji je predstavio novitete u pneumatici kao i s osiguravajućim kućama koje su predstavile brojne novitete i olakšice u segmentu autoosiguranja. Hrvatski Telekom je prezentirao nova cloud rješenja i nove MAXtv auto programe.

Manifestaciju je i ove godine pratio zabavni program, a ulaz za sve posjetitelje bio je besplatan. Za otvorenje sajma bili su zaduženi Putokazi koji su premijerno izveli dio novog materijala s albuma Porculan, Plesni centar K2K, Davor Jurkotić i riječki barmeni iz Udruge konobara i barmena. U petak su se predstavili riječki studenati s Tehničkog fakulteta- sjajna RiTeh Racing ekipa. Naime, desetak studenata iz Riteh Racing teama spojilo je ugodno s korisnim. Svoju ljubav prema brzim automobilima i znanje stečeno na fakultetu pretvorili su u trkaći bolid kojeg se moglo vidjeti na ovogodišnjem Exclusive Auto Moto Showu. Također, u programskom smislu želja organizatora bila je spojiti staro i novo. Stari automobili i motocikli nisu samo ljubav čudnih ljudi ili hobi-mehaničara, limara i lakirera. Oni su doprinos nacionalnoj povijesti, promotori tehničke kulture, istinska baština, obogaćivanje života, a u nekim sredinama i mudro ulaganje. Retro je u modi, a s time i odltimeri. Zato je vikend protekao u znaku prezentacije desetak oldtimer vozila u suradnji s Oldtimer klubom Rijeka, ali i u znaku Street Style Tuning Showa.

exclusive_auto_moto_show_tower_centar_rijeka_2014_1

Prozor u svijet novih dostignuća auto-moto industrije – Exclusive Auto Moto Show – izostankom zagrebačkog sajma i drugih sličnih događanja postao je jedinstvenim događajem ovog tipa što je znatiželjna publika prepoznala. Interes je bio dvostruko veći nego prošle godine i nadmašio sva očekivanja organizatora. Ukoliko je uopće postojalo pitanje o potrebi ovakvog događaja nevjerojatna posjećenost ovogodišnje Exclusive Auto Moto Showa zasigurno ukazuje na odgovor.

Sudionici showa su PSC Primorje, Krk moto, Porsche Interauto, Peugeot Dujmović, RB Auto, Grand Auto, AC Integra, Ford Pogarčić, Krainc Auto, Auto kuća Lenac, Auto Ukić, Honda Ruting, Autonippon Toyota, Moto Matušić, ARK Mihelić, Dok-Ing, Rimac Automobili, 40 box, Afro Hyundai, Moto Ris, Vulkal, Datacol, Hrvatski telekom, Auto Hrvatska, AK Rijeka, Zagrebačka Banka, Unicredit Leasing, Impuls Leasing, Raiffeisen Leasing.

Fotogaleriju koju smo snimili jučer pogledajte na ovom linku

I. Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!