FOTO: Završili Festival kave i međunarodna izložba kamelija – Vikend bogat događanjima privukao tisuće posjetitelja @ Opatija

festival kave nedjelja 2017 (4)

Priliku za uživanje u opatijskom Festivalu kave nisu propustila brojna lica iz javnog života, među kojima je bila i Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, poznati nogometaši Ivan Klasnić i Jurica Vranješ te brojni drugi.

festival kave nedjelja 2017 (1)

Opatija – Kava, kamelije i predivno vrijeme i jučer su privukli brojne goste u Opatiju, koja je ovog vikenda uistinu bila središte brojnih događanja. U Festival kave uključili su se mnogi opatijski hotelijeri i ugostitelji, pa su ljubitelji kave mogli kušati stotine varijacija svog omiljenog napitka.

Tako se mogla isprobati kava iz Guatemale, Brazila, Papue, Hondurasa, Kolumbije, Jamajke, Etiopije i Puerto Rica, a predstavili su se i domaći brandovi. Uz uživanje u izvrsnim napicima od kave ponuđene su i brojne slastice na bazi kave.

festival kave nedjelja 2017 (2)

U koktelima s okusom kave uživalo se na osunčanim opatijskim terasama, a gurmani su mogli uživati u posebnim menijima, među kojima se mogla kušati učkarska skuta na bazi od kave ili svinjski file u umaku od kave, ali i u sljubljivanju pet najcjenjenijih sorti kave s jednostavnim jelima na bazi namirnica koje odgovaraju ovim posebnim vrstama kava.

Omiljeni napitak svoje je mjesto pronašao i u wellness dijelu Festivala te su zainteresirani tako mogli uživati u pilingu tijela kavom, a poseban dio manifestacije bio je Slatina Coffee Street – opatijska šetnica na kojoj su se predstavili proizvođači čokolade sa posebnom ponudom slastica na bazi kave, slikari, proizvođači dekorativnih svijeća na bazi kave, dok je posebno atraktivan bio i Kavarel – slikanje kavom. Program su pratili i nastupi vrhunskih glazbenika.

Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Izložba kamelija 2017, Udruga

Posebna atrakcija bila je velika šalica kave, visoka skoro 2 metra, uz koju su nastale brojne fotografije za uspomenu. Priliku za uživanje u opatijskom Festivalu kave nisu propustila brojna lica iz javnog života, među kojima je bila i Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, poznati nogometaši Ivan Klasnić i Jurica Vranješ te brojni drugi.

– Ovogodišnji Festival kave odlična je najava uskršnjeg vikenda koji je pred nama, a Opatija je još jednom pokazala svoj šarm kao jedna od najpoželjnijih destinacija za odmor i uživanje u kavi, suncu, moru, šetnji i ostaloj bogatoj ponudi koju nudi svojim posjetiteljima, poručili su iz opatijske Turističke zajednice.

Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Izložba kamelija 2017, Udruga

Brojni gosti u Opatiju su stigli kako bi sudjelovali na 9. međunarodnoj izložbi kamelija, koja se tijekom tri dana održavala u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer, ali i drugim lokacijama u gradu.

Izložba je završila sinoć proglašenjem pobjednika, a mi smo pripremili veliku fotogaleriju koju možete poogledati na ovom linku.

A na ovogodišnjim Danima Kamelija nagrade su osvojili…
Dječji radovi – osnovne škole 1. do 4. razred

1. nagrada: Vanna Zrinšćak, 1. razred OŠ Veprinac
2. nagrada: Dea Pivotti, 4c razred OŠ Rikard Katalinić Jeretov Opatija
3. nagrada: Josipa Grčević, 3. razred PŠ Ičići

Dječji radovi – osnovne škole 5. do 8. razred
1. nagrada: Laura Jurić, 8b OŠ Rikard Katalinić Jeretov Opatija
2. nagrada: Karla Matijević, 7a OŠ Rikard Katalinić Jeretov Opatija
3. nagrada: Emili Šebelja, 8c OŠ Rikard Katalinić Jeretov Opatija

Nagrada stručnog ocjenjivačkog suda – slike grma
1. nagrada: Đurđica Barišić
2. nagrada: Tudor Marčetić
3. nagrada: Ines Komel

Nagrada stručnog ocjenjivačkog suda – slike cvijeta
1. nagrada: Denis Pavalec
2. nagrada: Meri Bole Lukić
3. nagrada: Eni Olas

Najljepši cvijet:
1. nagrada: Lidija Šaftić
2. nagrada: Mirjana Mendrila
3. nagrada: Romana Žic – Horvat

Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Izložba kamelija 2017, Udruga

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!