FOTO: Završilo još jedno izdanje 'Mandraća'

mandrac_volosko_2011-1…Eda Mihovilić pobjednica 26. izdanja ‘Mandraća’, a veliku fotogaleriju pogledajte klikom na ovaj link
…na ‘Mandraću’ je ove godine sudjelovalo 160 umjetnika iz Hrvatske i susjednih zemalja…

Volosko – Jučer je pred mnogobrojnom publikom završilo 26. izdanje međunarodnog likovnog natječaja ”Mandrać 2011.”. Stručni žiri kojega su činili Romana Schweiger, Danka Radića i Claudio Frank, najboljom su proglasili sliku opatijske umjetnice Ede Mihovilić koja je osvojila novčanu nagradu od 10 000 kuna.

Liburnija.net: Eda Mihovilić @ Mandrać

Liburnija.net: Eda Mihovilić @ Mandrać


U profesionalnoj skupini slikara sa završenom likovnom akademijom najbolja je bila Ana Glažar te je osvojila novčanu nagradu od 5 000 kuna. Posebno priznanje dobili su radovi Nike Rukavine, prošlogodišnjeg pobjednika Saše Jantoleka i Branka Pizzula, dok su priznanjem nagrađeni Mirna Sišul i Petar Đakulović.
U općoj skupini prvo mjesto i nagradu u iznosu od 6.000 kuna osvojila je Ivana Pipal, dok je drugo mjesto i nagrada od 3.000 kuna pripala Eriki Medanić.
Loredana Bradaschia i Marino Bratović dobili su posebno priznanje među slikarima bez završene akademije. U sklopu manifestacije, treću godinu zaredom održan je natječaj za najbolju fotografiju, a u toj je kategoriji prvu nagradu osvojila Georgette Ponte, kojoj je pripala i novčana nagrada od 5.000 kuna, dok su posebna priznanje zaslužili Istok Žorž i Zdravko Kopas.
Nakon proglašenja pobjednika, ovogodišnji ‘Mandrać’, svojom izvrsnom svirkom uveličao je Puhački orkestar ”Lovran”.
Inače, na ”Mandraću” je ove godine sudjelovalo 160 umjetnika iz Hrvatske, ali i šire, no jednom učesniku ostati će ‘gorko sjećanje’ na ovogodišnji ‘Mandrać’. Naime, po prvi put u 26. godina ukradena je jedna slika. Drski kradljivac odlučio je ukrasti sliku, prošlogodišnjem pobjedniku u kategoriji najbolje fotografije, Jerku Gudcu.
…a veliku fotogaleriju pogledajte klikom na ovaj link
Libunija.net: Svi nagrađeni... @ Mandrać

Libunija.net: Svi nagrađeni... @ Mandrać


Serena Calderara / Liburnija.net
Foto: David Kurti
Vezane vijesti:
FOTO: Mali umjetnici okupirali Mandrać @ Volosko
Vodič kroz događanja za vikend @ Liburnija
26. Međunarodni slikarski natječaj Mandrać @ Volosko

error: Content is protected !!