FOTO: Završio 2. Dječji festival Volos @ Volosko

djecji_dan_volos_volosko_2014_kalafati_brajdica

Jučerašnji program započeo je na tirabarkama, a dvadesetak mališana sudjelovalo je na radionici gdje su im prezentirane tajne i alati kalafatskog posla te su se i sami mogli okušati u ‘brodogradnji’ izrađujući barčice od papira koje su zajednički porinuli u Mandraću. Veliku foto-galeriju drugoga dana festivala pogledajte na ovom linku

djecji_dan_volos_volosko_2014_kalafati_brajdica_2

Volosko – Kreativnim druženjem na Brajdici sinoć je završeno 2. izdanje dječjeg festivala Volos, koji se održao u organizaciji udruge ‘Srce za Volosko’.

Vesela glazba i dječji žamor ispunila je svaki kutak Voloskog tijekom posljednja dva dana, a mališani su imali prilike sudjelovati u raznim kreativnim radionicama kroz koje su se pobliže upoznali s našim mjestom i običajima.

Jučerašnji program započeo je na tirabarkama, a dvadesetak mališana sudjelovalo je na radionici gdje su im prezentirane tajne i alati kalafatskog posla te su se i sami mogli okušati u ‘brodogradnji’ izrađujući barčice od papira koje su zajednički porinuli u Mandraću.

Druženje je nastavljeno u poslijepodnevnim satima, a uz sportske igre, glazbene i likovne radionice, disco te radionice žongliranja, druženje je upotpunjeno nastupom opatijskih mažoretkinja.

– Vjerujemo da će ovaj novi, interaktivni sadržaj za djecu postati s godinama atrakcija i zanimljivost za sve veći broj sudionika, ali i povod za razmišljanje koliko se i na koji način bavimo kulturnim sadržajima za djecu, kazala je predsjednica udruge Vera Bakarčić te napomenula da se je izuzetno zadovoljna odazivom mališana koji su posljednja dva dana sudjelovali u pripremljenim programima.

djecji_dan_volos_volosko_2014_kalafati_brajdica_1

– Također, htjela bih se još jedanput zahvaliti svim našim donatorima i sponzorima bez kojih bi ovu manifestaciju jako teško realizirali. Ono što bih posebno istaknula je činjenica da su ova dva dana bila posvećena isključivo djeci i to nam je bila misao vodilja prilikom realiziranja programa, dodala je Bakarčić.

Kako je protekao prvi dan pogledajte na ovom linku, a veliku foto-galeriju drugoga dana festivala možete pogledati ovdje

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!