FOTO: Zbog neisplate plaća radnici blokirali prilaz gradilištu Sportske dvorane @ Opatija

Kako navode radnici ako im danas ne legne plaća, u 12 sati nastavljaju s prosvjedom te planiraju ponovo obustaviti rad i blokirati prilaz kamionima do gradilišta.

Opatija – Mjesečno radimo od 300 do 400 sati, svi nas pritišću, radimo blagdanima, subotama, nedjeljama. Vjerojatno ćemo raditi i slijedeći ponedjeljak, ponovo na blagdan i jedino što tražimo je isplata plaće na vrijeme. Zar tražimo previše? Pitali su se jučer radnici kooperantske firme, koju je angažirao Strabag, prilikom blokade gradilišta i obustave radova na izgradnji sportske dvorane Marino Cvetković u Opatiji.

Tridesetak radnika odlučilo je prekinuti rad te blokirati pristup kamionu miješalici radi ukazivanja na njihov problem. Obzirom da su pred mjesec dana također imali prekid rada zbog neisplate plaća, ovom prilikom su odlučili pozvati medije i izaći u javnost s problemima koje imaju. Jedan od sugovornika, koji je blokirao prolaz kamiona, ističe da rade u izrazito teškim uvjetima, da imaju preko 300 radnih sati te da je pred nekoliko dana proveo čak 17 sati ‘u komadu’ na poslu – i to na dizalici.

Evidencija radnih sati od strane radnika…

Prema riječima radnika, brojna su pravila koja se ne poštuju na ovom najvećem opatijskom gradilištu, no nikakvu službenu izjavu nismo mogli dobiti obzirom da nismo smjeli pristupiti samom gradilištu, tj. šefovima koji su se nalazili unutar gradilišta. Kako navode radnici radi se o iznosu od petnaestak tisuća kuna, tj, plaće za mjesec kolovoz i rujan. Te dodaju ako im danas ne legne plaća, u 12 sati nastavljaju s prosvjedom, te planiraju ponovo blokirati prilaz kamionima do gradilišta.

Izvođač radova na opatijskoj sportskoj dvorani je Strabag, investitor je ‘Opatija 21’ te prema informacijama s kojim raspolažemo, tvrtka ‘Opatija 21’ sve svoje obveze prema Strabagu je ispunila, što znači da je problem nastao kod kooperanata. Bez obzira tko su krivci, dolazak policije na intervenciju te prizor ogorčenih radnika nikog nije ostavio ravnodušnim.

[nggallery id=425]

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!