FOTO: Zdenka Kovačiček i Lela Kaplowitz obilježile samu završnicu prvog Kastav summer jazz festivala

Zdenka Kovačiček @ Kastav

Zdenka Kovačiček @ Kastav

Osim vrhunske glazbe i odličnih izvođača, prvi Kastav Summer Jazz Festival obilježile su loše vremenske prilike koje su bile primjerenije listopadu nego lipnju što se sigurno odrazilo na ukupni dojam posjetitelja koji su posljednjih pet večeri odlučili provesti u gradiću na brege. Fotogalerije s koncerta Lele i Joa Kaplowitz te Zdenke Kovačiček pogledajte u nastavku teksta…

Kastav – Samu završnicu prvog Kastav summer jazz festivala obilježio je nastup dvije izuzetne pjevačice, Zdenka Kovačiček i Lela Kaplowitz, čije je nastupe loše vrijeme ‘preselilo’ s Fortice u kastafsku gradsku Ložu.

Subotnja večer bila je svojevrsna najava velikog koncerta Zdenke koji će se održati 13. srpnja u Kastvu, a tom prilikom uz pratnju gitariste, otpjevala je dvije pjesme – ‘Žena za sva vremena’ i ‘Me and Bobby McGee’ koju je napisao veliki Kris Kristofferson, a proslavila legendarna Janis Joplin.

Preksinoćnji koncert obilježio je nastup Joe i Lela Kaplowitz, američko-hrvatski jazz par koji zadnjih 10 godina obogaćuje hrvatsku glazbenu scenu. Ovaj dinamični dvojac osvaja publiku svojim nekonformističkom pristupom glazbi i strašću koja prožima Joeovo brilijantno klavirsko umijeće i Lelinu izuzetnu vokalnu kvalitetu. Repertoar je uključio američku jazz pjesmaricu, autorske skladbe i obrade hrvatskih prepoznatljivih pjesama.

Osim vrhunske glazbe i odličnih izvođača, prvi Kastav Summer Jazz Festival obilježile su loše vremenske prilike koje su bile primjerenije listopadu nego lipnju što se sigurno odrazilo na ukupni dojam posjetitelja koji su posljednjih pet večeri odlučili provesti u gradiću na brege.

[FOTOGALERIJA] Kastav Summer Jazz Festival – Koncert Zdenke Kovačiček

[FOTOGALERIJA] Kastav Summer Jazz Festival – Lela & Joe Kaplowitz live on stage

Lela i Joe Kaplowitz @ Kastav

Lela i Joe Kaplowitz @ Kastav

N. Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: Damirov Foto Kutak

error: Content is protected !!