FOTO: Zdravicom u moru ‘zagrijanom’ na 11 stupnjeva, Kukali otvorili sezonu kupanja @ Opatija

opatijski_kukali_2015_novogodisnji_picigin

Sedmorica ljubitelja zimskog kupanja, u već poznatim mornarskim kostimima i s prigodnim kapicama na glavama, zaplivali su prvi puta u 2015. godini ispred kipa Djevojke s galebom, te iz morskih valova poželjeli sretnu Novu godinu brojnim gledateljima okupljenima na plaži Slatina i uz ogradu obalnog šetališta. Fotogaleriju Opatijskih kukala pogledajte na ovom linku

opatijski_kukali_2015_novogodisnji_picigin_1

Opatija – Uz turističku sezonu, koja je otvorena čašom pjenušca na terasi hotela Kvarner, danas je ‘‘službeno’‘ otvorena i sezona kupanja, za što su se pobrinuli ‘‘Opatijski kukali’‘. Sedmorica ljubitelja zimskog kupanja, u već poznatim mornarskim kostimima i s prigodnim kapicama na glavama, zaplivali su prvi puta u 2015. godini ispred kipa Djevojke s galebom, te iz morskih valova poželjeli sretnu Novu godinu brojnim gledateljima okupljenima na plaži Slatina i uz ogradu obalnog šetališta.

– Ovo kupanje zimi je božanstven osjećaj, koji oplemenjuje dušu i tijelo. Svaka šuša to može, kazao je Mirko Šuša, uz kojeg su more prvog dana u godini isprobali i Marijan Nikolajev, Roberto Žigulić, Goran Brozović, Darko Ujčić, Mario Sušanj te Ilija Kulišić.

opatijski_kukali_2015_novogodisnji_picigin_2

Kukale je za 11. godinu ove tradicije dočekalo more ”zagrijano” na ”prigodnih” 11 stupnjeva, a čitavo vrijeme kupanja glazbom ih je iz uvale Portić pratio duo ‘‘Alba i Leo’‘.

Podsjetimo, u Novu je godinu Opatija ušla uz ritmove disko-glazbe na Ljetnoj pozornici, gdje se pod najvećom disko-kuglom na otvorenom okupilo oko tisuću posjetitelja koje su u ‘‘Groznici novogodišnje večeri’‘ zabavljali DJ Luca Montecchi i DJ Šajeta.

Fotogaleriju Opatijskih kukala pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net