FOTO Zelena čistka 2019. – S Lisine izvučeno pet kubika smeća @ Matulji

Skupljao se otpad uz lokalne prometnice koje vode prema domu, a koje se našim „savjesnim“ građanima poslužile kao mjesto za zbrinjavanje svakojakih vrsta otpada. Po prikupljenoj količini otpada da se zaključiti da je prikupljena količina otpada odbačena u vrlo kratkom vremenu tj. od posljednje akcije čišćenja u devetom mjesecu. Kako je izgledala radna akcija kroz foto objektiv provjerite OVDJE.

Matulji – Prošle subote u sklopu akcije čišćenja okoliša ‘Zelena Čistka’ udruga Lisina Avantura odazvala se na poziv Općine Matulji te održala eko akciju.

– Kao i prošle godine akcija čišćenja održana je na području u značajni krajobraz Lisina. Akcija je započela u jutarnjim satima okupljanjem članova udruge i volontera ispred planinarskog doma u Lisini, a pored „domaćina“ odazvale su se i udruge, eRIpio, UHBDR – Kastav te tvrtka Zlatni bush iz Matulja. Tom prilikom skupljao se otpad uz lokalne prometnice koje vode prema domu, a koje se našim „savjesnim“ građanima poslužile kao mjesto za zbrinjavanje svakojakih vrsta otpada. Po prikupljenoj količini otpada da se zaključiti da je prikupljena količina otpada odbačena u vrlo kratkom vremenu tj. od posljednje akcije čišćenja u devetom mjesecu. U samoj akciji skupljeno je preko pet kubika raznoraznog otpada. Prikupljeni otpad zbrinuo se u baje te je odmah odvojen koristan otpad od nekorisnog, a prikupljeni otpad preuzeti će komunalno društvo Komunalac d.o.o. iz Jurdana. Zbog toga su Općina Matulji, Javna ustanova Priroda i udruga Lisina avantura pokrenule akciju nadzora značajnog krajobraza te će se prekršitelju ubuduće kažnjavati sukladno pozitivnim propisima, poručili su organizatori iz udruge Lisina Avantura koji su završetku akcije pripremili prigodni ručak za sve sudionike.

– Ovo je treća uzastopna akcija čišćenja značajnog krajobraza Lisina u zadnjih godinu i pol dana u organizaciji Općine Matulji i udruge Lisina Avantura, povodom uključivanja u volonterske akcije „Zelena čistka“ i „Dan planeta zemlje“. Za jesen je u planu ponovna akcija čišćenja područja značajnog krajobraza Lisina u sklopu globalne akcije Dan planete zemlje na kojoj ćemo pozvati da nam se pridruže svi građani koji to žele, dodali su iz Lisina Avanture.

Za kraj dodajmo, da je Zelena čistka volonterska akcija čišćenja divljih odlagališta otpada koje u Lijepoj našoj održava već osmu godinu i najveća je volonterska akcija u našoj zemlji, a na našem području akciju koordinira udruga Žmergo iz Opatije.

Zelena čistka 2019. – S Lisine Izvučeno Pet Kubika Smeća @ Matulji

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net