FOTO Zelena čistka mobilizirala volontere od Lisine, Kastva do Opatije

Kako je proteklo čišćenje Lisine i šetališta Carmen Sylve provjerite u nastavku…

Zaslužen odmor na Lisini

Matulji, Opatija – Udruga Lisina Avantura odazvala se pozivu Općine Matulji i sudjelovala tradicionalno i ove godine u akciji Zelena čistka koju sprovodi i koordinira udruga Žmergo.

– Akcija je provedena na području Zaštićenog krajobraza Lisina. Skupljalo se otpad odbačen uz puteve , a posebna pažnja je posvećena čišćenju okoliša planinskog doma u Lisini. Akciji su se odazvali i prijateljske udruge eRIpio iz Rijeke, Uspon 4×4 iz Klane te DVD Šapjane. Najmlađi sudionik akcije koji nam se pridružio na čistKi ima 4 godine, tako da se udruga Lisina Avantura ne mora brinuti za svoju budućnost, poručili su organizatori iz udruge Lisina Avantura koji su završetku akcije pripremili prigodni ručak za sve sudionike.

Polazak na čišćenje

Također, World cleanup day na šetalištu Carmen Sylve prošlog petka obilježilo je 40-tak vrijednih aktivista i volontera iz redova Gradskog društva Crvenog križa Opatija uz predstavnike svoja dva kluba: Kluba mladih i Kluba 60+, zatim Udruge Žmergo, Kluba za športsku rekreaciju “Gorovo”, Kulturnog fronta i 20-tak učenika Hotelijersko-turističke škole.

– Volonteri su proveli sadržajno jutro u prirodi, družili se i čistili te se tako pridružili ovoj međunarodnoj ekološkoj akciji. Kretanje u prirodi uz uklanjanje neprimjerenog sadržaja na našoj lijepoj šetnici uklopilo se i u ciljeve “Europskog tjedna mobilnosti” koji se obilježavao od 16. do 21. rujna 2019. godine, a čime se promiče kretanje kao zdrav stil života i doprinosi ekološkom očuvanju planeta, poručili su iz GDCK Opatija te zahvalili svim vrijednim sudionicima kao i medijima koji su odlično popratili ovu akciju.

Zelena čistka Mobilizirala Volontere Od Lisine, Kastva Do Opatije

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!